Romkugler
Jeg kan rigtig godt lide romkugler, men det er ikke altid, jeg har rester af flere forskellige kager på lager til at lave dem af, og jeg vil ikke købe kage for at lave en anden kage, det virker lidt fjollet. SÅ; derfor laver jeg dem...
Jeg kan rigtig godt lide romkugler, men det er ikke altid, jeg har rester af flere forskellige kager på lager til at lave dem af, og jeg vil ikke købe kage for at lave en anden kage, det virker lidt fjollet. SÅ; derfor laver jeg dem...
Kender I det, at have rester af rugbrød tilbage i posen, og man ved godt, man ikke får det spist...? -Eller køber en masse rugbrød på tilbud, tager endeskiverne fra, deler op i portioner og fryser ned? Sidstnævnte gør jeg tit. Vi spiser en del rugbrød,...
Vores børn kan bedst lide lyse boller, men de skal jo helst også have nogle fibre. Derfor lavede jeg disse en lørdag morgen, hvor vi alle trængte til lidt ekstra hygge. Og når der var en masse fuldkorn i bollerne, blev der også "råd" til pålægschokolade...
Havregrynskugler med kokos er børnenes favorit her i huset. Jeg er selv mest tilhænger af havregrynskugler med kaffe, men vores børn vil hellere have dem her. De er simple, ikke så mange ingredienser, og så er de jo sjove at lave. Det er ikke hver gang,...
I december kan det være svært at modstå duften af brændte mandler fra gågadens boder, men det tager ingen tid at lave selv, og så er de tilmed bedre. Man kan tilføje lidt kanel eller lakridspulver, men jeg foretrækker dem natural. Det er en god ide...
Dem her har jeg godt nok lavet mange af. De er nemme at lave, og har ikke så lang hævetid. Opskriften er god til boller, kanelsnegle, pizzasnegle, pølsehorn mv., hvor der skal bruges en gærdej. Og så kan de fryses, hvis man laver en stor portion....
En nem og lækker ret, der er god til hverdag, men også når der kommer gæster. Den kan spises som den er, eller med mere eller mindre tilbehør, som f.eks. et godt brød, ris, eller en frisk salat. I opskriften bruger jeg mælk og fløde, og...
Brunsviger, brånsvir eller brunner, kært barn har mange navne, og traditionerne for kagen er ligeså mange og forskellige. Jeg er selv fra "Fyns land", og er vokset op med brunner. Bagt med eller uden vaniljecreme ovenpå i "baner", og som kagemand med slik og marcipanbånd. Gerne...
Hjemmelavede flutes, hvorfor er det nu nødvendigt? Det er det da heller ikke, men hvis du har tiden, og gerne vil undgå diverse E-numre, så prøv dem her. Og så er det jo kun hævetiden, der tager tid, ikke selve arbejdet. Hvis du skal bruge dem...
Denne banankage er svampet og saftig med masser af banansmag, lige som den skal være. Den er bedst, når bananerne er godt modne, og gerne overmodne. Så er de sødest, og kagen bliver bedst og mest svampet. Den er god som den er, men også med...