BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Fastelavnsboller med konditorcreme

Skrevet af Bente Bager
Fastelavnsbolle med konditorcreme

Fastelavnsboller med konditorcreme

Fastelavnsboller med konditorcreme er egentlig en videreudvikling af de sprøde fastelavnsboller med creme og syltetøj. Lavet med wienerdej, og lidt mere tidskrævende at lave. Til gengæld får du en fastelavnsbolle som dem du kan købe ved bageren, bare meget bedre. Den lækre remonce gør lige det sidste. I disse boller er der masser af smag, selvom det “bare” er en wienerbrødsbolle med creme.

Jeg kan godt lide dem store, men du kan sagtens lave dem mindre, så de har størrelse som en almindelig fastelavnsbolle. De kan jo godt være lidt store, dem ved bageren, og der er det jo smart at man ved hjemmebag selv kan bestemme størrelsen 😉

Det er jo efterhånden kendt, at wienerbrød skal have 27 lag for at få det sprøde, flagede resultat efter bagning. Derfor er det vigtigt, at dejen foldes som jeg har beskrevet. Hvis dejen er kold nok, kan du måske springe afkølingen over mellem hver foldning, men jeg synes det er lettest at arbejde med, når dejen er helt kold.

Lav dem helst samme dag

Ligesom alt andet bagværk af wienerbrød, er bollerne bedst samme dag, de er bagt. Hvis du ikke har meget tid til at lave dem på dagen, så lav dem dagen før, kom dem i køleskabet uhævede og ubagte. Dagen efter kan du tage dem ud af køleskabet, lade dem hæve mens ovnen varmer op, og bage dem som normalt. Lad dem gerne hæve lidt længere tid end der står i opskriften, hvis du lavede dem dagen før. De bliver ikke lige så gode som hvis de laves med det samme, men det kan gå ❤

Til disse fastelavnsboller med konditorcreme behøver syltetøjet ikke at være bagefast. Du kan også bruge alt muligt andet fyld, som f.eks. sveskemos, vaniljecreme eller hindbærskum. Drys evt. med flormelis i stedet for at bruge glasur, det ser super godt ud.

Fastelavnsboller med konditorcreme

Antal portioner 12 store eller 16 mindre

Ingredienser

  • 2,5 dl kold mælk
  • 1 koldt æg
  • 1 spsk sukker
  • 50 g gær
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
  • 500 g hvedemel. OBS: Brug kun 2/3 til dejen, resten til udrulning
  • 400 g koldt, fast smør (f.eks. Lurpak)
  • REMONCE: (kan evt. udelades)
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 75 g marcipan
  • CREME:
  • 2 æggeblommer (gem hviderne til pensling)
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2,5 dl mælk
  • Korn fra en lille vaniljestang (eller 0,5 stor)
  • FYLD DESUDEN:
  • 5 dl piskefløde
  • Syltetøj, sveskemos eller lign.
  • GLASUR:
  • Flormelis
  • En smule vand opvarmet til ca. 37°

Sådan gør du

CREME:

  1. Slå æggene ud opdel æggene i blommer og hvider. Gem hviderne til pensling senere
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en lille gryde
  3. Kom majsstivelse og mælk i, og pisk konstant mens cremen koger op og bliver stiv
  4. Smag til med vanilje og sæt cremen til afkøling

WIENERDEJ:

  1. Placer det kolde smør mellem 2 stykker bagepapir. Bank smørret hårdt flere steder med en kagerulle, så smørret bliver fladt overalt. Prøv at ramme en rektangulær form ca. 35×22 cm. Læg smørret i køleskabet
  2. Rør gær i det kolde mælk
  3. Tilsæt ægget, sukker, kardemomme, salt og ca. 2/3 af melet, og ælt godt igennem. Dejen bliver smidig og skal kun lige akkurat hænge sammen. Tilsæt kun lidt ekstra mel, hvis det er nødvendigt for at dejen slipper skålen.
  4. Drys godt med mel ud på bordet og på kagerullen, og rul dejen ud på bordet. Du skal bruge en del mel for at dejen ikke hænger ved kagerulle eller bord, det er helt normalt. Dejen rulles ud til en størrelse på ca. 35×35 cm. Tjek indimellem om dejen hænger ved bordet, ved at løfte dejen i hjørnerne. Hvis dejen er klistret nedenunder, så drys lidt mere mel ind under.
  5. Placer nu det kolde smør, så det dækker ca. 2/3 af dejen. Brug bagepapiret som hjælp, som på billedet, så er det let at placere
    Wienerdej fastelavnsboller
  6. Fold først den del af dejen uden smør ind over halvdelen af området med smør. Børst det løse mel af, fold igen, og dejen ligger nu foldet i 3 lag. Det kan være en hjælp at skære kanten lige i enderne bagefter
    Wienerdej fastelavnsboller
    Wienerdej fastelavnsboller
    Wienerdej fastelavnsboller
  7. Læg dejen på køl 15-30 min. Så er den lettere at arbejde med
  8. Rul igen dejen ud på det meldryssede bord. Rul ud til et kvadrat på ca. 35×35 cm og fold på samme måde, denne gang uden smør
  9. Læg dejen på køl 15-30 min. en gang til.
  10. Gentag uden smør, så det er 3 x foldning i alt
  11. Rør remoncen sammen mens dejen hæver sidste gang, så den er klar
  12. Del dejen i 2 dele til sidste udrulning, hvis du ikke har så meget plads på bordet. Dejen skal nu rulles tyndere ud.
    Ved små boller:  Rul ud til et kvadrat på ca. 40×40 cm (eller 20×40 cm, hvis dejen er delt i 2) Del nu dejen i 16 firkanter (eller 8, hvis den er delt)
    Ved store boller: Opdel i stedet dejen i 12 firkanter (eller 6 hvis den er delt)
    Wienerdej fastelavnsboller
  13. Placer nu lidt remonce på hver firkant, hvis du har valgt det.
    Wienerdej med remonce
  14. Luk bollen sammen ved at samle hjørnerne henover midten, klem dejen sammen i alle “revner”, og placer bollerne med samlingen nedad på en plade med bagepapir. Der kan være 6-8 boller på en plade, alt efter om du laver dem store eller små.
    (Fold også kanterne ind under bollen, hvis du har valgt at lave dem uden remonce)
    Wienerdej fastelavnsboller
  15. Sæt bollerne til hævning et lunt sted 45-60 minutter, lad ovnen varme godt op imens
  16. Pisk æggehviderne igennem med en gaffel, tilsæt ca. 1 spsk. vand og et nip salt, og pensl bollerne
  17. Bag bollerne 16-18 min. ved 200° varmluft (ca. 225° alm. ovn) Lad bollerne køle ned inden de pyntes
  18. Skær bollerne ud, her er remoncen synlig
    Fastelavnsbolle med konditorcreme

FYLD:

  1. Pisk fløden til skum
  2. Rør den afkølede creme godt igennem, så er den nemmere at røre sammen med fløden.
  3. I en anden skål: Lav en konditorcreme ved forsigtigt at blande creme og flødeskum sammen lidt efter lidt. Smag til undervejs til du finder din favoritsammensætning.
  4. Kom en stjernetylle i en sprøjtepose og fyld med creme. Hvis der bliver for meget, så nøjes med det halve først og fyld efter når det er brugt.
  5. Placer nu en passende portion syltetøj i midten af den nederste del af bollen, og lav en ring af creme rundt om
    Fastelavnsbolle med konditorcreme
  6. Læg toppen på og drys med flormelis eller pynt med glasur

PYNT:

  1. Lav en tyk glasur af flormelis og en smule vand, der er ca. 37° varmt (lillefingervarmt). Placer glasuren på hver bolle og server indenfor få timer, så er fastelavnsbollerne bedst ❤
Del296Pin73
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Vanilje parfait

Vanilje parfait

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR