BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Ridebanekage

Skrevet af Bente Bager
Ridebanekage

Min niece fyldte 10 år, og min svigerinde spurgte om jeg ville lave en kage til den runde dag. Det ville jeg selvfølgelig gerne, og da hun gik til ridning var det oplagt at det skulle være en hestekage af en slags. Valget blev en ridebanekage 🙂

Min svigerinde tog en masse billeder af den udendørs bane, hun plejede at ride på, og hestenes farver er taget efter rigtige heste også; hendes ynglingshest, som hun havde reddet på i mange år, og den nye hest, som hun lige havde skiftet til.

Herunder vil jeg gennemgå de forskellige elementer, jeg har lavet og hvordan. Noget er markeret med fed skrift, det er for at gøre det lettere at finde beskrivelserne indimellem en masse tekst 😉

Ridebanekage
Ridebane indgang

Hvis du gerne vil lave en ridebanekage som denne, kan du bruge en hvilken som helst fast kage indenunder. Det her var en klassisk chokoladekage med mousse imellem. Man kan også bruge dejen fra en drømmekage, den er også god og fast.

Ovenpå som græs kan du betrække kagen med indfarvet fondant eller marcipan. Hvis du bruger marcipan, skal den blandes med glukosesirup og flormelis for at den bliver smidig at arbejde med, og det er en god ide at lysne det først med titandioxid i pulverform, som pastafarve, eller bruge hvid marcipan. Jeg har forklaret det mere detaljeret her.

Rundt i kanten af kagen brugte jeg et lille rullehjul med bølget skær. Der findes sikkert et specielt hjul til det, men jeg havde kun det her hjul, og så prøvede jeg at lave en kant, der var ca. samme bredde hele vejen. Hvis jeg skulle lave kagen i dag, havde jeg nok valgt at indfarve en smørcreme i samme farve som græsset. Så kunne jeg bruge en græstyl til at lave græs, på samme måde som da jeg lavede havekagen. Ja, man lærer jo hver dag 🙄

Ridebanekage
Ridebanekage på fad

Selve kagen er lavet af 3 lag bunde, og 2 slags mousse. Og igen; det laver man jo efter smag og behag.

Til træstammerne har jeg brugt chokoladefondant, som er fondant med chokoladesmag. Det bruger jeg ofte når jeg laver noget i brun farve. Jeg lavede en masse lange “pølser”, og skar dem til i længde. Med en lille prægemåtte med bark årer tegnet på, har jeg trillet stammerne ovenpå til sidst.

Sandet på banen er naturligvis smulret vaniljesandkage, der blev fordelt indenfor træstammerne 😏 Jeg smuldrede skorperne med, så farven blev lidt mere realistisk og med lidt “dybde”. Ellers ville det blive mere ensartet i farve.

Bommen er også rullet som en pølse, hvor jeg brugte en almindelig rød pastafarve, og sat ned i en nogle hvide fondant “klatter”. Det var det nemmeste, og jeg synes det passede fint til hestenes udseende 😄 Jeg brugte en sort spiselig tusch til striberne.

Skiltene med bogstaver, der er sat rundt i kanten, er lavet af hvid fondant. Først gjorde jeg nogle pinde klar. Jeg brugte nogle hvide plastikvatpinde, hvor det var let at tage vattet af, rengjorde dem og tørrede dem godt. Man kan også bruge tandstikkere. Fondanten er jo lidt blød i det, så jeg blandede det med tylose for at stive det af. Da jeg havde rullet fondanten ud og skåret skiltene (dobbelt så mange som der skulle være skilte), satte jeg en pind imellem 2 skilte. Det var lidt svært at undgå at man kunne se pindens form igennem, men det gik 😅

Da skiltene var hærdet op, brugte jeg igen den spiselige tusch til at skrive bogstaverne.

Hestene var der lidt mere arbejde med, men man kan ikke sige ridebanekage uden at lave en hest eller to 😉😉. Farverne til kroppene er lavet med chokoladefondant og hvid fondant blandet sammen. Sådan fik jeg den beige farve frem. Til den mørke er der kun blandet en lille smule hvid i. Håret til den mørke hest har jeg fået ved at blande en lille smule sort fondant sammen med chokoladefondant, og til den lyse hest hvid fondant og kun en lille smule chokoladefondant.

Kroppene er lavet som kugler i forskellige størrelser, og derefter formet i hånden; ryg/mave lavet som en stor oval, hovedet et lille oval, og benene lavet let kegleformede. Hoved og ben er sat på med tandstikkere for at være sikker på, det ikke faldt fra hinanden. Mulerne er lavet som en meget tyndt udrullet cirkel, i samme farve som hestene, men der er bare byttet rundt på dem, så hver hest har en mule i kontrastfarve. Seletøjet er strimler i indfarvet fondant, og det skjuler kanten af cirklen på mulen. Munden er formet med en tilfældig tylle, hvor jeg har brugt den store ende og trykket den skævt ind på mulen, så der kom et halvcirkelformet aftryk. Næseborene er lavet med en lille rund tylle på 2 mm., samme tylle brugte jeg til at markere den lille ring på seletøjet.

Manke og hale er lavet af lange trillede pølser af fondant, der er sat sammen. Man kan i dag få en speciel udstikker til strimler, men sådan en havde jeg ikke. Derfor blev det “old-fashioned” udrulning af pølser 😅

Øjnene er 2 mini kugler af hvid og sort fondant, der er presset flade og lagt ovenpå hinanden. Når noget skal “limes” sammen, kan du enten bruge en lille smule vand, spiseligt lim eller vodka. Vand har den ulempe at fondanten “smelter” en smule, derfor plejer jeg at bruge spiseligt lim, hvor jeg kommer en lille smule op i en underkop, og bruger en pensel til at fordele limen. Jeg kommer det op i underkoppen for at det ikke kommer urenheder ned i den store beholder, så holder det ikke så længe. Der er selvfølgelig en smule spild ved det, men hellere det, end at det hele går til. Til større områder kan det være billigere med vodkaen, så det er nok lidt forskelligt hvad jeg gør 🙂

Sadlerne er bare indfarvet hvid fondant, jeg brugte almindelig pastafarve i rød og blå. Jeg blandede lidt ekstra, så jeg havde til blomster også. Formen på sadlen klippede jeg først i frihånd af noget madpakkepapir, som jeg derefter brugte som mønster på fondanten. Rundt i kanten af sadlerne brugte jeg det lille rullehjul med takker, så det lignede stikninger i læderet 😉 Hjerterne på sadlerne er faktisk bare krymmel jeg havde liggende, så det var nemt 😆

Ridebanekage
Ridebanekage detaljer

Blomsterne er udstukket med små udstikkere ned i en mellem/tyk skummåtte. Når man trykker blomsten ned i måtten, bukkes bladene lidt opad og giver et mere naturligt look. Samtidig laver plungeren en rund markering i midten af blomster, hvor man så kan lægge en lille kugle af indfarvet fondant, eller som jeg har brugt her; en lille sølvfarvet perle.

Sommerfuglene er også lavet med en mini plunger, der er mange forskellige sommerfugle at vælge imellem her. Jeg trykkede dem ned i en tynd skummåtte og bukkede forsigtigt vingerne en smule. En lille smule glimmer kom der selvfølgelig også på 😉

Så var det egentlig bare at samle de sidste ting, der manglede at komme på kagen; placering af træstammer, skiltene, smulret sandkage, bommen, hestene, blomster og sommerfugle.

Jeg håber, du selv har mod på at kaste dig over en ridebanekage. Figurerne kan laves i god tid, så er det ikke så slemt ❤

Del296Pin67
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Gateau Marcel

Gateau Marcel

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR