Kender du det at marcipanen revner og går i stykker, når du vil bruge den til at overtrække en kage? Det kan være ret udfordrende at arbejde med den almindelige marcipan, for den er ikke så elastisk som f.eks. fondant. Med denne nemme opskrift kan du få smidig overtræksmarcipan, der kan bruges som du normalt bruger fondant. Brug den til lagkager, figurer, roser og andet pynt, for marcipan smager bedre end fondant. Der er selvfølgelig lidt mere struktur i marcipan, som man også kan se på billedet, men det synes jeg bare er pænt.
Når man skal farve overtræksmarcipan, kan man opleve at farverne bliver lidt gullige og ikke hvad man havde tænkt sig. Hvis farven skal være mere “ren” i marcipan, kan man gøre det lysere eller helt hvidt med titandioxid (E171) eller hvid pastafarve. Da jeg skulle lave Teletubbies kagen, gjorde jeg marcipanen hvid inden jeg farvede det grønt, for at få en renere farve, og til kobberbryllupskagen på billedet lysnede jeg det bare.
Hvis du har lyst til at prøve kræfter med at lave marcipan selv, så prøv gourmet udgaven her 🙂
Herunder er en lille marcipangris, lavet af figurmarcipanen, den er da meget sød, ikk’? 🙂 Den blev faktisk lavet i september, hvor vi overraskede vores venner, der kom til aftensmad. Vi serverede julemad “mit alles”, og derfor lavede jeg en lille marcipangris til mandelgave. Det var ret sjovt at overraske dem, det havde de i hvert fald ikke set komme 😆
Reklamelinks ❤Marcipan til overtræk og pynt
Ingredienser
- 500 g marcipan
- 250 g flormelis
- 35 g glukosesirup
Sådan gør du
- Ælt det hele sammen til en glat og smidig marcipan.
- Tilsæt evt. titandioxid for lys marcipan og/eller pastafarve.