BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Klassisk chokoladekage

Skrevet af Bente Bager
Klassisk chokoladekage

Her i huset er denne her kage en af favoritterne, fordi vi plejer at have alle ingredienser på lager. Så er den lige til at smække sammen, når trangen til kage opstår. Og det gør den tit 🙂

Sommetider går det også ud over mine kolleger, når jeg kommer til at bage for meget, men de har endnu ikke klaget 🙂

Den gode chokoladekage med let kaffesmag har altid været en klassiker på kaffebordet. Prøv også at rive lidt skal af en økologisk appelsin, det smager fantastisk. Nyd den som den er, med frosting eller glasur, mulighederne er mange.

Kagen er rimelig fast og ensartet, så man kan også bruge den til lag i større fondantkager, eller som indlæg i batmankagen. Hvis jeg skal bruge den som bradepandekage, ganger jeg opskriften med 2 og bager ca. 25 min. ved 190°.

Klassisk chokoladekage

Ingredienser

  • 1/2 dl kold, stærk kaffe
  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • 3 spsk usødet kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g smeltet smør, let afkølet
  • 50 g mandler (kan udelades)

Sådan gør du

  1. Pisk g og kold kaffe sammen til det skummer godt.
  2. Pisk sukker og vaniljesukker i til det tykner.
  3. I en anden skål sigtes mel, kakao og bagepulver sammen, og blandingen vendes op i sukkermassen lidt ad gangen. Rør forsigtigt, så luften ikke forsvinder fra dejen.
  4. Rør forsigtigt smeltet smør i dejen og til sidst de hakkede mandler, hvis de skal i.
  5. Smør en 1,5 l sandkageform og drys med mel, også op ad siderne. Hæld det overflødige mel ud, så der kun sidder det tilbage, der holdes fast af smørret. Alternativt kan bagepapir bruges, som vist på billedet, dette er især en god ide hvis man skal lave en hel bradepande.
  6. Bages ca. 1 time ved 170°

TIP: Kagen kan også bages i springform ca. 25 min. ved 190° varmluft

 

Del296Pin67
Reklamelink ❤
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Bærmousse anrettet på brownie

Mousse med bær

Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

  • Der øves 😅
Selvfølgelig er det ikke så smukt som det @_beansterbaker laver, men når det kun er mit 2. brød, så jeg tror det er ok ☺️ 
Nu skal det bare køle ned, så er der lækkert brød 🤗
God påske 🐣
  • Faldt over nogle super lækre jordbær i dag, en fuldstændig undervurderet aftensnack 🍓😍❤️
  • Gad vide om sådan en omgang surdejspandekager kan få teenageren op 🤔😂
  • Surdejsboller af dej fra gårsdagens kursus hos surdejsguruen @_beansterbaker. Kurset blev holdt i køkkenet hos @volkerts_fylke, der serverede intet mindre end fantastisk mad 🤩
Jeg må i gang med at øve mig på "ører" og udvikle opskrifter, for det her er da alt for lækkert 😋
Tusind tak for et fantastisk kursus, det var lærerigt, men også underholdende, helt perfekt 👌
  • Triple chocolate cookies til kaffen på en frisk solskinsdag på terrassen 🍪☕️😋
De fik et minut eller to for meget, men pyt med det, sprøde cookies kan også noget 😅
God weekend derude ❤️
  • Bare fordi 😜😋❤️
Jeg elsker de gode fastelavnsboller af wienerdej, og selvom det tager lidt længere tid at lave dem, er de
det hele værd 🤩
  • Søndagsmorgenhygge 🤗
De blev lavet i går, og smager også godt i dag, elsker den opskrift 😍
  • En lille smagsprøve på den nye Brookie ❤️
Triple chocolate cookies møder Verdens bedste brownie, det er slet ikke tosset 🤩
.
#bentebagerdk #bentebager #brookie #brookies #brookiecake #snartpåbloggen #godtnytår #godtnytår2022
  • Julehygge lavet nemt ❤️
Vaniljekranse som jeg plejer, derudover hjælp fra @droetkerdanmark til pebernødderne, @odensemarcipan hjalp med marcipan, nougat og skovbærknas, og @anthonbergdk @mars__chocolate og @malacodanmark sørgede for lidt ekstra farver 🤩
Glædelig jul allesammen ❤️ 
.
#bentebagerdk #bentebager #bagmedbørn #konfekt #odensemarcipan #malaco #marschocolate #anthonberg #anthonbergchocolate #julehygge #børnikøkkenet #nemtjuleslik

Reklamelinks ❤

Reklamelink ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

vegansk brownie

Vegansk brownie

Brookie

Brookie

Quinoagroed

Quinoagrød med kanelsukrin

Pære crumble med havregryn

Pære crumble med havregryn

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

amerikanske cookies boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag glasur glutenfri gær havregryn jul kaffe kage kanel kokos kokosmel krymmel mandler marcipan mel mousse muffins mælk nødder rosiner rørsukker sandkage småkage småkager smør smørcreme sommer sukker vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR