BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Drømmekage

Den fra Brovst

Skrevet af Bente Bager
Drømmekage

En af mine absolut ynglingskager er drømmekagen. Denne version har lidt skæve mål, for den er blevet finpudset til bradepande. Jeg bruger helst smør for at undgå den der margarine eftersmag, og især til drømmekage betyder det meget for smagen. Jeg siger ikke at margarine ikke kan bruges, men den er nu bedst med smør. Her i huset i hvert fald 🙂

Piskningen med sukker og æg er meget vigtig, hellere for meget end for lidt. Der er virkelig en verden til forskel i det færdige resultat.

Jeg bruger tit denne opskrift til fondantkager, som den er eller farvet med pastafarve. Jeg bruger for det meste 3 lag kage, lagt sammen med f.eks. nougat/chokolade mousse og hindbærmousse, så er det en sikker vinder. Fordi drømmekagen er så fast, gør den kagerne meget stabile, også selvom der er meget mousse mellem lagene. Og man skal ikke gå ned på mousse 🙂

Drømmekagen fra Brovst

Ingredienser

  • BUNDEN:
  • 2,5 dl mælk
  • 65 g smør eller margarine
  • 375 g sukker
  • 5 æg
  • 310 g hvedemel
  • 3,75 tsk bagepulver
  • 1,25 tsk. vaniljesukker
  • TOPPEN:
  • 250 g smør
  • 1 dl mælk
  • 500 g brun farin
  • 200 g kokosmel

Sådan gør du

Bunden:

  1. Kog mælk og smør sammen og lad det køle lidt af mens resten røres sammen
  2. Pisk æg og sukker længe, gerne 10 min. Det skal blive helt tykt og skummende
  3. Si melet, bagepulver og vaniljesukker ned i æggemassen og rør det forsigtigt i, så luften ikke forsvinder
  4. Rør forsigtigt mælkeblandingen i.
  5. Smør en bradepande og drys med mel, også op ad siderne. Hæld det overflødige mel ud, så der kun sidder det tilbage, der holdes fast af smørret
  6. Hæld dejen i formen og bag ca. 20 min ved 200° (alm. ovn). Test om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind eller andet tyndt i, når der ikke sidder dej på, når man trækker den ud igen, er kagen færdig. 

Toppen:

  1. Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk, brun farin og kokosmel.
  2. Varm op til det koger, og fordel det hurtigt på kagen, når den har bagt ca. 20 min.
  3. Sæt kagen tilbage i ovnen, skru temperaturen op på 225° og bag yderligere 5 min.
Del296Pin70
Reklamelink ❤
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Vaniljeis

Italiensk vaniljeis

Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

  • Sjovt chokoladekursus hos super dygtige @annettedrastrup i dag 🍫 
Der er helt klart plads til forbedring, så jeg må hellere gå i gang med at øve 🤭😜
  • Mindes svigermor med korenderkager ✨❤️🎄
  • Overraskende let at lave, sådan en hjernekage, har du prøvet at lave en?
 👻🎃
  • Jeg er kæmpe fan af børnenes kunstværker ❤️
Her er det teenageren med kusiner, der har været i gang, gæt et tema 😜
Et sjovt projekt, de alle kunne samles om 🥰
  • Når teenageren er i køkkenet, bliver det altid godt ❤️
  • Perfekt uperfekt ❤️ 
Denne gang med #manitoba for ekstra højt proteinindhold, og masser af luft 😍
  • Der øves 😅
Selvfølgelig er det ikke så smukt som det @_beansterbaker laver, men når det kun er mit 2. brød, så jeg tror det er ok ☺️ 
Nu skal det bare køle ned, så er der lækkert brød 🤗
God påske 🐣
  • Faldt over nogle super lækre jordbær i dag, en fuldstændig undervurderet aftensnack 🍓😍❤️
  • Gad vide om sådan en omgang surdejspandekager kan få teenageren op 🤔😂

Reklamelinks ❤

Reklamelink ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

juletræskage

Juletræskage

Luftige-og-veganske-boller

Luftige og veganske boller

gammeldags æblekage - bentebager.dk

Gammeldags æblekage med makroner

vegansk brownie

Vegansk brownie

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

amerikanske cookies boller brownie brun farin brød cheese chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag glasur glutenfri gær havregryn hvedebolle jul kaffe kage kanel kokos kokosmel krymmel mandler marcipan mel mousse muffins mælk nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sukker sølvkugler uden mælk vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR