En mild Dalgona iskaffe, hvad er det for noget? Det smager af Dalgona kaffe, men er en mildere variant. Jeg prøvede for noget tid siden den meget hypede kaffe, for jeg havde sådan lyst til en iskaffe. De forskellige Dalgona’er jeg prøvede, var godt nok ikke noget særligt. Skummet var alt for stærkt og bittert, og der var for lidt mælk i. Jeg droppede den faktisk helt i en periode.
Lige indtil vores datter spurgte til iskaffe. Hun havde hørt fra veninderne, at det skulle være godt. Hun er kun 13 år, og drikker ikke kaffe ellers, så jeg sagde til hende at hun nok skulle lave en meget mild variant til at starte med.
Det blev til denne milde Dalgona iskaffe, og den er altså virkelig god. Så kan det godt være, den ikke er lige så stærk som den originale Dalgona, men du kan jo bare justere mængden af mælk. På den måde kan den gå op og ned i styrke.
Vi bruger letmælk til næsten alt her i huset, så jeg ved ikke, hvordan iskaffen er med f.eks. skummetmælk. Du kan jo prøve at bruge den mælk, du har i huset først, og se hvordan det fungerer ❤
Nogle blander skummet med mælken til sidst, men jeg synes altså den er pænest, hvis den bliver serveret med mælk og skum opdelt. Ligesom jeg har gjort på billedet. Så rører jeg rundt med sugerøret bagefter 🙂
Opskriften er lavet til 1 stk af det glas, du ser på billedet. Du kan derfor bruge opskriften, når du bare har lyst til en enkelt iskaffe. Det er også let at fordoble opskriften, hvis du skal lave iskaffe til flere personer. Glasset har jeg fundet i et supermarked, jeg tror de findes flere steder efterhånden.
Prøv den til nogle af de lækre kaffe-kager her på bloggen, som f.eks. fragilité, den du ved nok, klassisk chokoladekage eller havregrynskugler. Kaffesmagen i kagerne bliver virkelig fremhævet med en god kaffe til.
Mild Dalgona iskaffe
Ingredienser
- 1,5 spsk instant kaffe
- 2 spsk kogende vand
- 2 spsk sukker
- 4 dl letmælk
- Isterninger
Sådan gør du
- Opløs kaffen i vandet.
- Pisk med elpisker til skummet bliver fast og cremet.
- Hæld isterninger og mælk i et glas og hæld forsigtigt skummet ned over, brug evt. en ske