Den mørke drømmekage hitter altid, om det er til søndagskaffen eller fødselsdagen, og den er SÅ nem at lave, fordi det jo bare er en chokoladekage med kokos/kaffe glasur.
Denne her smuldrer ikke på samme måde som så mange andre, jeg har prøvet. Jeg brugte en rest ymer jeg havde tilbage, da jeg lavede kartoffelsalat i aftes, men jeg har tidligere lavet den med kærnemælk, og det gik rigtig fint. Da brugte jeg dog kun 2 dl. Jeg tror bare det er vigtigt, det er et syrnet mælkeprodukt, og så 2-3 dl, alt efter hvor flydende det er.
Kagen skal hjælpes ud til kanten, og her kan det være en fordel at lave den lidt mindre på midten, så den ikke buler så meget op. Den kan også laves i en større form eller fad, så bliver den lavere. Husk at reducere bagetiden, hvis du vælger en større form.
Når jeg laver den i en bradepande, plejer jeg at gange med 1,5 og det plejer at passe. Tiden i ovnen er så omkring 20-25 min.
Kagen bliver også kaldt mørk drømmekage. Hvis du mere er til almindelig drømmekage, kan du finde den her 🙂
Den du ved nok; chokoladekage med kokosglasur
Ingredienser
- 75 g smør, blødgjort (se også glasur)
- 250 g sukker
- 2 æg
- 300 g mel
- 60 g kakao (se også glasur)
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker (se også glasur)
- 3 dl ymer (eller 2 dl kærnemælk)
- GLASUR:
- 75 g smør
- 300 g flormelis
- 65 g usødet kakao (ca. 6 spsk)
- 6 tsk vaniljesukker
- 1,25 dl varm, stærk kaffe
- 200 g kokosmel
Sådan gør du
KAGEN:
- Rør smør og sukker godt sammen.
- Tilsæt æg og pisk godt, gerne med elpisker.
- Alle de tørre dele sigtes sammen og røres i æggemassen, skiftevis med ymeren.
- Hæld dejen i et smurt fad eller stor springform. Dejen er fast og skal hjælpes ud til kanten. Gerne lidt lavere midtpå, så den ikke hæver så meget op under bagningen.
- Bages ved 180° varmluft eller 200° alm.ovn ca. 35-40 minutter. Kagen er gennembagt, når der ikke hænger dej ved, når du prikker på højeste sted med en forskærergaffel, strikkepind, grillspyd, eller hvad du nu plejer at bruge 🙂
GLASUR:
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme.
- Sigt flormelis, kakao og vaniljesukker sammen og bland med smørret.
- Tilsæt noget af kaffen, ca 1 dl.
- Hæld kokosmelet i, og juster konsistensen med den sidste kaffe.
- Glasuren smøres hurtigt ud over den lune kage.