Skønne havregrynskugler, der kan varieres efter smag. Prøv at rulle dem i kokosmel eller krymmel, hvis de skal være lidt festlige. Jeg foretrækker selv de klassiske havregrynskugler rullet i sukker, serveret direkte fra køleskabet. Ligesom jeg husker dem fra min egen barndom. Måske var det fordi min mor ikke altid havde kokosmel og krymmel på lager, men uanset årsag var sukker altid et hit. Prøv også med perlesukker, hvis du har, det er også lækkert.
Jeg synes de er fantastiske, når der er lidt kaffesmag i, men vores børn kan bedre lide de almindelige havregrynskugler med kokos. Vi skifter lidt imellem dem, alt efter om det mest er til børn eller voksne, til jul plejer vi at lave begge varianter 😀
Som jeg har skrevet tidligere, stammer havregrynskugler fra anden verdenskrig, hvor bogen “Opfindsomhed i en krisetid” indeholdt opskriften på havregrynskugler. Du kan læse mere på Wikipedia, hvis du har lyst. Jeg kan selv godt lide at få lidt historie, men jeg må indrømme at det mest er kagers historie, jeg interesserer mig for 😂
Der findes et utal af varianter på havregrynskugler, men som hovedregel indeholder de havregryn, smør, kakao og sukker. Der tilsættes som regel noget ekstra, som f.eks. vanilje, kaffe, essens eller appelsinsaft. Dejen formes i hånden til små runde kugler. Kuglerne rulles i kokosmel, almindeligt sukker, krymmel eller perlesukker, og opbevares koldt, gerne i køleskabet. De er bedst, hvis de også serveres kolde, direkte fra køleskabet, så læg dem på julefadet som det sidste ❤
Havregrynskugler
Ingredienser
- 250 g havregryn
- 200 g sukker (+ ekstra til at rulle i)
- 125 g smør
- 50 g kakao
- 4 spsk færdiglavet kaffe
- 2 tsk mandelessens
- Evt. kokos, krymmel eller lign. til at rulle i
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser godt .
- Form / tril små kugler i hånden.
- Tril kuglerne i sukker, krymmel, kokos eller andet, og opbevar dem på køl i tætsluttende beholder.