Havregrynskugler med kokos er børnenes favorit her i huset. Jeg er selv mest tilhænger af havregrynskugler med kaffe, men vores børn vil hellere have dem her. De er simple, ikke så mange ingredienser, og så er de jo sjove at lave.
Det er ikke hver gang, vi har kokosmel på lager, men så ruller vi bare i sukker, havregryn, krymmel, eller hvad vi lige har 🙂
Kugler med kokos som vi kender dem, så først dagens lys under anden verdenskrig, da der i 1943 blev udgivet en bog med titlen “Opfindsomhed i en krisetid” Denne bog indeholdt en opskrift på havregrynskugler.
De kan laves i mange varianter, men som regel indeholder de havregryn, smør, sukker og kakao, og tilsættes evt. vanilje, kaffe, mandelessens, eller appelsinsaft. Den let tørre dej, der kun lige hænger sammen, formes derefter til små runde kugler i hånden. Kuglerne rulles som oftest i kokosmel, almindeligt sukker eller perlesukker, og opbevares og serveres kolde, gerne lige fra køleskabet.
Havregrynskugler med kokos
Ingredienser
- 4,5 dl fintvalsede havregryn
- 2 dl flormelis
- 0,5 dl kakao
- 100 g fast smør
- 1,5 spsk. vand
- 1-2 dl kokosmel til at rulle i
Sådan gør du
- Blødgør smørret en smule (ikke smeltet).
- Bland smør med havregryn, flormelis og kakao. Brug evt. en håndmixer.
- Tilsæt vand og bland til det er ensartet.
- Tril kugler og vend dem i en skål eller dyb tallerken med kokosmel.
- Stil dem i køleskabet til de er faste.