BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Lyse boller med fuldkorn

Skrevet af Bente Bager
Lyse fuldkornsboller

Vores børn kan bedst lide lyse boller, men de skal jo helst også have nogle fibre. Derfor lavede jeg disse en lørdag morgen, hvor vi alle trængte til lidt ekstra hygge. Og når der var en masse fuldkorn i bollerne, blev der også “råd” til pålægschokolade og syltetøj.

Man kan sikkert gøre dem mere sunde ved at lave anderledes fordeling mellem almindeligt hvedemel og fuldkornshvedemel, men der er jo en farveforskel med mere groft mel, og vores børn spotter med garanti, hvis de er alt for sunde. Disse bliver luftige og lækre, og børnene elsker dem.

Jeg har brugt kaffe til pensling på disse, det fungerer ret godt, og så kan det laves lunt ved at tilsætte lidt koldt vand. Problemet med æg kan være, at det er for koldt, medmindre man når at tage det ud af køleskabet noget tid inden. Koldt æg til pensling får bollerne til at klappe sammen, ikke ligefrem det man har lyst til når de er færdige med at hæve. Hvis du vil pensle med noget andet, er her 10 forskellige forslag, hvor du kan se forskellen ❤

Jeg laver altid 18 boller af denne opskrift, det passer med ca. 46-48 g til hver. Det virker ikke af ret meget, men de hæver godt op og får derfor en god størrelse – og så passer det jo perfekt til bagepladerne med 9 på hver 🙂

Hvis du leder efter endnu lysere boller, er disse lyse boller også gode.

Lyse boller med fuldkorn

Antal portioner 18 stk

Ingredienser

  • 175 g fuldkornshvedemel
  • 300 g almindeligt hvedemel
  • 50 g gær
  • 2,5 dl vand, lillefingervarmt
  • 1 dl smagsneutral olie, f.eks. rapsolie
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • Lun kaffe eller andet til pensling

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det lune vand.
  2. Tilsæt olie, salt og sukker.
  3. Tilsæt melet lidt efter lidt, hold det sidste tilbage, måske skal det hele ikke bruges. Ælt det godt igennem, evt. på maskine.
  4. Stil til hævning under et viskestykke 45 min. et lunt sted.
  5. Find 2 bageplader frem og beklæd med bagepapir.
  6. Ælt dejen ned og form til 18 flotte, runde boller og fordeles på de 2 bageplader. Hvis de skal være præcist lige store, så vej hele klumpen og divider med 18 på en lommeregner. Det plejer at passe med ca. 46-48 g pr. bolle.
  7. Bollerne skal igen hæve lunt under et viskestykke i 45 min.
    Gerne i ovnen på 30°, hvis muligt.
  8. Pensl med lun kaffe og bag ved 200° varmluft i ca. 8-10 min. (En plade ad gangen)

Tip: Bollerne er færdige, når det lyder hult når man banker let på undersiden.

Del296Pin69
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Rugbrødsknas

Rugbrødsknas

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR