BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Hjernekage

Serveret på et sølvfad

Skrevet af Bente Bager
Hjernekage
indeholder reklamelinks

Jeg blev engang spurgt, om jeg ville lave en hjernekage til en halloweenfest. Det skulle være uden mousse eller smørcreme, kun en chokoladekage, der var pyntet, så det var jo nemt. Stadig lidt tidskrævende, og jeg var nødt til at Google “hjerne” for at få formen helt rigtig 😅

Jeg brugte opskriften på den klassiske chokoladekage. Den bagte jeg i et fad, hvor den fik lov til at hæve opad på midten. Så havde jeg noget fondant liggende, pastafarve og rødt syltetøj, og serveret på et sølvfad kan en hjernekage næsten ikke blive mere ulækker…

Du kan sagtens bruge en anden fast kage til det, som f.eks. banankage, drømmekage (uden top) eller sandkage.

Jeg brugte jordbærmarmelade for at undgå de store kerner, der for det meste er i hindbærmarmelade. Hvis du gerne vil bruge hindbærmarmelade, foreslår jeg at du presser det gennem en sigte, eller køber den udgave, der er “cremet”, altså uden kerner.

Tykkelsen på “hjernemassen” er ikke så vigtig. “pølserne” kan sagtens rulles tykkere uden at det vil gøre noget. Du skal bare være sikker på, du har nok fondant til det, der går jo lidt mere til, når massen er tykkere.

Hvis du selv skal holde en halloweenfest, så tjek lige Festbyen* eller Temashop*, de har altså meget godt til Halloween ❤

Måske har du også græskarkød tilbage, da du udhulede græskar? Så kan du bruge det til at lave en græskarkage.

Læs videre herunder, der kan du se hvordan jeg lavede hjernekagen ❤

Hjernekage

Det skal du bruge til hjernekage

Ingredienser

  • Fast kage, f.eks. chokoladekage eller sandkage
  • Fondant
  • Farve f.eks. "creamy peach" fra Wilton
  • Syltetøj, rød uden kerner

Sådan gør du

  1.  Bag en kage i et fad, hvor den kan vokse på midten, så skal der skæres mindst muligt fra senere. Afkøl kagen helt.
  2. Skær enderne af lidt skråt, og beholdt kageresterne. De rester kan du bruge til at “lime” øverst på kagen med lidt syltetøj, så den derved bliver højere og afrundet.
  3. Bliv ved med at forme og skære lidt af, så hjernen er lidt mere rund i den ene ende, fladere i den anden, og ned langs midten skal der være en let fordybning.
  4. Indfarv fondanten med ferskenfarvet pastafarve til du synes, den har den rigtige farve. (Jeg brugte Wilton’s “Creamy Peach”). Egentlig er det ikke super vigtigt, for der kommer syltetøj henover til sidst, men prøv at ramme nogenlunde.
    Hjernemasse indfarvning wilton
  5. Lav lange “pølser” og form dem organisk, altså bare som du lige føler det ligner hjerne, og ikke 2 “felter” er ens. Som du kan se på billederne, lavede jeg både store og små “plader”, så  var det let at placere på kagen bagefter.
    Hjernemasse felter
  6. Når du mener, du har nok “hjernemasse”, kan du gå i gang med at samle. Det er en god ide, hvis du har lavet lidt for meget, så er der rigeligt at “lappe” med.
  7. Kom et lag syltetøj på kagen, så fondanten kan hænge fast.
  8. Placer nu “hjernestykkerne” rundt på hjernen, så der er lige meget på hver side af fordybningen, der går igennem kagen. Husk at fordybningen stadig skal være synlig bagefter, så bliver den mest realistisk at se på.
  9. Start med de største stykker, og fyld mellemrummene ud med de mindre stykker. Når du har placeret alle “plader”, kan du “lappe” hullerne med resten af “hjernemassen”, til du synes der er hjerne overalt og at det ser rimelig ensartet ud.
  10. Fordel nu noget mere syltetøj ud over hele herligheden, så den er godt snasket og placer på et sølvfad, hvis du har et. Jeg synes det gør det ekstra makabert at servere på et fint fad 🙂
    Hjernekage
    Hjernekage på sølvfad
    Velbekomme 🙂
Del296Pin68
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Hestekage bentebager.dk

Hestekage

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR