BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Grøn giftkage

Skrevet af Bente Bager
Grøn giftkage

Opskriften på den grønne giftkage har jeg fra min bedste vens mor. Hun lavede den tit, når jeg var på ferie som barn, og den er fantastisk nem at lave. Det tager heller ikke så lang tid, så hvis jeg skal bruge en kage nu-og-her, er denne god. En af grundene til, at den er så hurtig er, at den skal starte i en kold ovn, og derefter kun have ca. 30 min. i ovnen.

Dengang kaldte vi den også en mazarinkage, men når der ikke er marcipan i, vælger jeg altså at kalde den en giftkage 😏

Farven kan varieres, så den passer til lejligheden. Lyserød, grøn eller blå plejer at være et hit. Jeg plejer at bruge enten frugtfarve eller pastafarve. Denne er lavet med pastafarven “Teal”, der er en turkis farve. Mega flot i kager, hvis du spørger mig, og den ser da ret giftig ud 😄

Jeg lavede den også engang, hvor jeg delte dejen op i flere farver, og derefter blandede alle farver dej let sammen i fadet. Det gav et flot marmoreret mønster, når der blev skåret et stykke.

Ovenpå kan den også dekoreres efter lejlighed. Her er der nogle gange almindelig kakaoglasur og krymmel på, andre gange farvet glasur. Et lag af pålægschokolade er også en nem løsning. Pladerne lægges bare side om side på den lune kage, og kort tid efter kan du jævne et fint lag af chokolade 😊

Nogle andre kager, der også er gode at have med på tur er squashkagen, makronmuffins eller makronsnitter. De er alle gode uden noget ovenpå, så er det lidt lettere at have med på skovtur 😄

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 500 g smør eller margarine
  • 4 æg
  • 500 g mel
  • 500 g sukker
  • 5 tsk bagepulver
  • 4 spsk mandelessens (1 lille flaske med 38 ml)
  • Pastafarve eller frugtfarve
  • CHOKOLADEGLASUR:
  • 2 spsk grofthakket, god chokolade
  • 2 spsk usødet kakao
  • ca. 5 tsk kogende vand
  • 300 g flormelis

Sådan gør du

  1. Smelt smør og mælk sammen i en gryde, og lad det køle af til lillefingervarmt (mælkeblandingen må ikke føles varm, hvis du kommer en lillefinger ned i). Du kan med fordel hælde blandingen over i en anden skål, så det hurtigere afkøler
  2. Pisk æggene i
  3. I en anden skål; sigt mel og bagepulver sammen og bland derefter sukkeret i
  4. Rør melblandingen op i mælkeblandingen, lidt ad gangen, og tilsæt mandelessens og farve
  5. Fordel dejen i en stor bradepande, og sæt i KOLD OVN
  6. Sæt ovnen til 170° alm. varme, og bag kagen ca. 30 min. Tjek om den er gennembagt, ved at stikke et spyd eller lign. ned i midten af kagen. Når der ikke hænger noget ved, er kagen gennembagt

CHOKOLADEGLASUR:

  1. Bland det kogende vand med kakao og chokolade i en lille gryde og smelt det sammen til en jævn masse
  2. Tilsæt flormelis og rør godt
  3. Tilsæt mere kogende vand hvis nødvendigt, kun en smule ad gangen
  4. Fordel glasuren jævnt på kagen så hurtigt som muligt, så flyder glasuren stadig sammen og får en flot overflade

God fornøjelse ❤

Grøn giftkage

Del296Pin67
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Pære crumble med havregryn

Pære crumble med havregryn

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR