Opskriften på den grønne giftkage har jeg fra min bedste vens mor. Hun lavede den tit, når jeg var på ferie som barn, og den er fantastisk nem at lave. Det tager heller ikke så lang tid, så hvis jeg skal bruge en kage nu-og-her, er denne god. En af grundene til, at den er så hurtig er, at den skal starte i en kold ovn, og derefter kun have ca. 30 min. i ovnen.
Dengang kaldte vi den også en mazarinkage, men når der ikke er marcipan i, vælger jeg altså at kalde den en giftkage 😏
Farven kan varieres, så den passer til lejligheden. Lyserød, grøn eller blå plejer at være et hit. Jeg plejer at bruge enten frugtfarve eller pastafarve. Denne er lavet med pastafarven “Teal”, der er en turkis farve. Mega flot i kager, hvis du spørger mig, og den ser da ret giftig ud 😄
Jeg lavede den også engang, hvor jeg delte dejen op i flere farver, og derefter blandede alle farver dej let sammen i fadet. Det gav et flot marmoreret mønster, når der blev skåret et stykke.
Ovenpå kan den også dekoreres efter lejlighed. Her er der nogle gange almindelig kakaoglasur og krymmel på, andre gange farvet glasur. Et lag af pålægschokolade er også en nem løsning. Pladerne lægges bare side om side på den lune kage, og kort tid efter kan du jævne et fint lag af chokolade 😊
Nogle andre kager, der også er gode at have med på tur er squashkagen, makronmuffins eller makronsnitter. De er alle gode uden noget ovenpå, så er det lidt lettere at have med på skovtur 😄
Ingredienser
- 4 dl mælk
- 500 g smør eller margarine
- 4 æg
- 500 g mel
- 500 g sukker
- 5 tsk bagepulver
- 4 spsk mandelessens (1 lille flaske med 38 ml)
- Pastafarve eller frugtfarve
- CHOKOLADEGLASUR:
- 2 spsk grofthakket, god chokolade
- 2 spsk usødet kakao
- ca. 5 tsk kogende vand
- 300 g flormelis
Sådan gør du
- Smelt smør og mælk sammen i en gryde, og lad det køle af til lillefingervarmt (mælkeblandingen må ikke føles varm, hvis du kommer en lillefinger ned i). Du kan med fordel hælde blandingen over i en anden skål, så det hurtigere afkøler
- Pisk æggene i
- I en anden skål; sigt mel og bagepulver sammen og bland derefter sukkeret i
- Rør melblandingen op i mælkeblandingen, lidt ad gangen, og tilsæt mandelessens og farve
- Fordel dejen i en stor bradepande, og sæt i KOLD OVN
- Sæt ovnen til 170° alm. varme, og bag kagen ca. 30 min. Tjek om den er gennembagt, ved at stikke et spyd eller lign. ned i midten af kagen. Når der ikke hænger noget ved, er kagen gennembagt
CHOKOLADEGLASUR:
- Bland det kogende vand med kakao og chokolade i en lille gryde og smelt det sammen til en jævn masse
- Tilsæt flormelis og rør godt
- Tilsæt mere kogende vand hvis nødvendigt, kun en smule ad gangen
- Fordel glasuren jævnt på kagen så hurtigt som muligt, så flyder glasuren stadig sammen og får en flot overflade
God fornøjelse ❤