Chokoladebrownie er ligesom Verdens bedste Brownie en skøn chokoladekage. Denne brownie er uden den raspede bund, så hvor den almindelige brownie er lidt “sej” og sprød i top og bund, er denne mere ensartet hele vejen igennem. Lidt fudge-agtig når den er bagt helt perfekt. En chokolade brownie indeholder også chokolade, som navnet antyder 😉 og ikke kakao. Det giver en mere “rig” chokoladesmag, hvis man kan kalde det dét.
Det er derfor også vigtigt at bruge en rigtig god chokolade, for at få bedste resultat. Jeg bruger helst belgisk Callebaut chokolade. Den mørke på 54,7% er rigtig fin til formålet. Den er mild i smagen selvom den er mørk.
Chokoladebrownien er god alene, men bliver lige en tand bedre med chokolade ganache eller mousse med bær. Du kan også dekorere med friske bær ovenpå ganachen, det ser også flot ud. Her får du opskriften helt naturel, så kan du selv bestemme hvad du vil 🙂
Modsat de fleste andre kager, må en brownie godt være lidt klæbrig i midten. Altså så der hænger lidt dej ved, når du tjekker om den har fået nok. Hvis der hænger en smule ved er den helt perfekt, men det skal heller ikke føles som helt ubagt dej. Hvis den får lidt for meget og er gennembagt, er den stadig lækker, men ikke helt så klæbrig som en brownie helst skal være.
En chokoladebrownie passer i øvrigt super godt sammen med hjemmelavet is, jeg sir’ det bare 😉
Chokoladebrownie
Ingredienser
- 200 g saltet smør (f.eks. den almindelige Lurpak)
- 200 g god, mørk chokolade 54-70%
- 200 g sukker
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 100 g hasselnødder
- Ca. 1/4 tsk salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175° alm. ovn
- Smelt smør ved lav/mellem varme og tag det af varmen
- Hak/bræk chokoladen i mindre stykker og hæld det i det smeltede smør. Rør rundt stille og roligt til chokoladen er smeltet. Sæt blandingen til side
- Pisk nu æg og sukker i en skål, til det bliver let og luftigt
- Sigt melet ned i æggemassen og rør forsigtigt sammen, til der lige akkurat ikke er flere melklumper i.
- Når chokoladesmørret er kølet ned til lillefingervarmt (det må ikke være for varmt), så kan du hælde det ned i æggemassen. Rør forsigtigt rundt imens
- Hak nødderne groft, og rør dem stille rundt i dejen
- Smag dejen til med salt, det passer med ca. 1/4 tsk
- Find en form frem, ca 20×30 cm (alternativt en springform str. 26-28 cm)
- Beklæd med bagepapir, Det sidder bedst fast, hvis formen er smurt lidt hist og pist
- Hæld nu dejen i formen og glat lidt ud
- Bages ca. 20-22 min. Prøv at stikke i den allerede efter 14-15 minutter, da ikke alle ovne er ens. Husk at der gerne må hænge en smule ved pinden, når du tjekker om den har fået nok
- Tag den ud af ovnen, og lad den køle ned inden du tager den ud af formen