Chokolade ganache er super lækkert, virkelig en af mine ynglingsopskrifter. Og så er den SÅ simpel. Fløde, smør, chokolade. Jeg elsker det hver for sig, men SAMMEN er det bare himmelsk ❤
Du kan bruge den til mange forskellige formål. Det kan være ovenpå en kage, f.eks. Verdens bedste Brownie, eventuelt med drip-effekt, eller som fyld i fyldte chokolader.
Det hele starter med chokoladen. Mørk, lys eller hvid – valget er dit. Mørk chokolade giver en intens chokoladesmag, mens mælkechokolade har en mildere sødme. Bruger du hvid chokolade, giver det en helt uimodståelig cremet ganache.
Tilfør eventuelt smag, som for eksempel lidt instant kaffepulver eller appelsin til den mørke ganache, eller lakrids til den hvide.
Chokolade ganache
Ingredienser
- 100 g piskefløde
- 160 g chokolade efter eget valg
- 40 g stuetempereret smør
Sådan gør du
- Tag helst smørret ud af køleskabet i god tid og vej af til ganache. Det skal helst stå ude så længe at det kan nå at blive stuetemperatur
- Hak chokoladen mellem-fint. Hvis det er for groft, kan det være svært at få det hele til at smelte, men det behøver ikke at være hakket til fint pulver 😉
- Smelt fløden og kog det op til det er ca 80° (når det begynder a boble)
- Bland chokolade og fløde i en skål (gerne egnet til mikrobølgeovn) til det er smeltet sammen. Hvis chokoladen er for groft hakket, kan det hjælpe at komme massen 10 sekunder i mikro’en 😉
- Bland nu det tempererede smør op i og rør til det er blandet godt.
- Nu er ganachen klar til at komme henover f.eks. en kage eller som fyld i chokolader (køl ned til rette konsistens, hvis fyld i chokolade skal det køles ned til det er max. 29° for at undgå at chokoladeskallen smelter)