BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Verdens bedste Brownie

Simpelthen

Skrevet af Bente Bager
Brownie

Du behøver ikke at lede mere, denne opskrift på brownie er bare den bedste. Den er klæbrig og karamelagtig i midten, og helt sprød i top og bund. Lige som den skal være.

Vidste du at den amerikanske brownie er en “gammel” kage efterhånden? Ifølge Wikipedia blev den lanceret første gang tilbage i 1897 i et Sears katalog, og den oprindelige kage bliver i dag kaldt “1897 Brownies” af samme grund. Det er lidt vildt at tænke på, at en kageopskrift kan være populær i så mange år. Den er faktisk så populær “over there”, at amerikanerne har udnævnt 8. december til “Brownie Day”.

Rasp i bunden, hvorfor nu det?

Det er vigtigt at raspe formen for at få den sprøde bund, der kendetegner en god Brownie. Den må heller ikke få for meget i ovnen. Modsat mange andre kager, må der gerne hænge lidt ved, når en gaffel eller strikkepind stikkes i kagen. Så er den helt perfekt. Hvis den bliver gennembagt, er den stadig lækker, men ikke så klæbrig som en rigtig brownie helst skal være.

Kagen kan fryses eller bages dagen før. Skær den evt. ud inden frysning, stykkerne kan lægges i lag med bagepapir imellem. Læg dem tæt sammen, hvis du skærer ud i små hapsere til tapas, så bliver kanterne ikke tørre. Hvis den bages dagen før, kan den opbevares ved stuetemperatur med en frysepose eller film over.

Jeg bruger gerne denne opskrift til is, eller med moussebomber eller lignende ovenpå. Nogle gange med nødder, nogle gange uden, det kommer an på hvad jeg bruger den til. Når den står alene, vil jeg gerne have valnødder i ligesom den originale, når jeg skal bruge den med moussebomber eller til is, vælger jeg typisk hasselnødder eller udelader nødderne helt. Andre gange tager jeg simpelthen hvad jeg har på lager, og det kan godt være et mix 😅

Vi kender jo mest brownien hvor den står alene eller med mousse ovenpå, men amerikanerne glaserer den med abrikosglasur. Jeg må indrømme at jeg ikke lige har prøvet den kombination, det har jeg til gode 😄

Verdens bedste Brownie

Antal portioner Bageform på ca 20x25 cm
Tilberedelsestid: 25-30 min. minutter
Print opskrift

Ingredienser

  • 80 g valnødder (kan udelades eller udskiftes med 100 g hasselnødder eller mandler)
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt (eller hvad der kan være mellem 2 fingre)
  • Lidt smør og rasp til formen

Sådan gør du

  1. Hak valnødderne groft. (Hvis der bruges hasselnødder; rist dem først i ovnen 8-10 min, tag dem ud og gnid dem i et rent viskestykke, så de løse flager drysser af. Det er helt normalt at der stadig sidder noget tilbage)
  2. Smelt smørret og lad det køle lidt af.
  3. Rør æg og sukker sammen i en skål. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  4. Si den tørre blanding ned i æggeblandingen. Hæld til sidst nødder og det smeltede smør i, og vend det stille og roligt rundt, til det er helt blandet.
  5. Smør en bageform godt, også op ad siderne, og drys rasp i. Vip formen frem og tilbage til alle sider af formen er dækket med rasp. Tøm resterne ud.
  6. Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i 25-30 minutter.
  7. Lad kagen køle helt ned i formen, inden du skærer i den.
Del296Pin75
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
banankage

Banankage

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

Portobello salat med asparges, parmesan og blåbær

Portobello salat med asparges, parmesan og blåbær

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

amerikanske cookies boller brownie brun farin brød bær chokolade chokoladekage dessert Fastelavn fløde frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag glasur gær hasselnødder havregryn hindbær hvedebolle jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins mælk nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR