Ingen jul uden korenderkager. Svigermor har lavet dem hvert år så længe jeg kan huske, og de er altså bare gode. Jeg har modificeret opskriften en lille smule, både i opskrift og fremgangsmåde, men ellers stammer opskriften fra hende ❤
De hører julen til ligesom vaniljekranse og havregrynskugler, og så er de super nemme at lave. Det er lettest, hvis du bruger en spatel til at smøre dejen ud med. Det er ikke så vigtigt, hvor bred spatlen er, men det er en god ide at den er vinklet. Det giver nemlig den bedste vinkel, når dejen skal smøres helt tyndt ud. Det må jo gerne smøres ud så ensartet som muligt, så kagerne er ca. samme tykkelse.
Korender er små, tørrede vindruer uden sten. De er mindre end rosiner, lidt hårdere, og så er smagen mere kraftig. Korender stammer fra den græske by Korinth (deraf navnet), og bliver også produceret i Grækenland. Herhjemme finder vi dem typisk i små bøtter på samme størrelse som bagepulver, eller i breve. De kan købes i de større supermarkeder. I de fleste opskrifter kan rosiner udskiftes med korender og omvendt, men lige til korenderkager bliver rosiner altså for store 😜
Jeg har lavet dem her firkantede, mest fordi sådan laver svigermor dem 😄 Du kan jo lave dem i hvilken som helst form; trekantet, rudeform, eller hvad med bølget kant? Jeg har faktisk en bølget kant til mit pizzahjul, måske skulle jeg prøve det næste gang 😏
Korenderkager
Ingredienser
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 125 g mel
- 2 æg
- Reven skal af 1/2 citron
- 75 g korender
- ca. 50 g perlesukker
Sådan gør du
- Rør smørret blødt med sukkeret
- Rør æggeblommerne i sukkerblandingen
- Tilsæt mel og revet citronskal
- Pisk hviderne stive og rør forsigtigt i sukkerblandingen
- Beklæd 2 bradepander med bagepapir og fordel dejen i et meget tyndt lag. Brug en vinklet spatel eller bagsiden af en ske
- Drys med perlesukker og fordel korender nogenlunde ensartet
- Bag pladerne én ad gangen ved 225° (alm. ovn) i ca. 6 minutter til kanterne er gyldne
- Lad det køle ned et par minutter og skær firkanter med et pizzahjul eller kniv
- Fordel de udskårne småkager på en bagerist, og bag dem yderligere 2-4 minutter til de er sprøde
- Lad dem køle helt af inden de opbevares i kagedåse med tætsluttende låg