Er der noget bedre end en god, italiensk vaniljeis lavet i ismaskinen*? Den er mere tidskrævende ved større portioner end parfait er, men nøj, hvor smager det altså godt. Nu ER det jo også mest maskinen, der gør arbejdet 🙂 Den bringer italiensk stemning ind i huset, og det er ikke så tosset 🙂
Server den som den er, til hverdag, til fest, til en god brownie eller glutenfri chokoladekage, med frugt, bær eller måske lidt af det hele, hvis det skal være ekstra lækkert 🙂
Det kan også anbefales at få italiensk vaniljeis til belgiske vafler. Det lyder da meget godt 😆 Hvis du ikke kommer ud at rejse i år, er der dermed smagsoplevelser fra hele 2 destinationer. Du finder den almindelige opskrift her, og den sukkerreducerede her* ❤
Reklamelink ❤
Jeg kan også klart anbefale den italienske jordbæris. Jeg laver ofte begge slags is, når maskinen alligevel er i gang. Det gør jo heller ikke noget at have lidt is i fryseren, vel? 😉
Hvis du ikke har en ismaskine, kan det godt lade sig gøre alligevel. Det kræver bare at du rører i isen nogle gange, mens den fryser. Hvis du ikke rører flere gange undervejs, vil der komme iskrystaller i isen. Den er stadig god, men smager altså bedst uden krystallerne.
Der findes også ismaskiner til billige penge, hvis du ikke skal lave is så tit, men gerne vil undgå at røre hele tiden. Der findes mange forskellige og i alle prisklasser her.
Ellers kan du også prøve at lave denne parfait. Det er også en “grund-is”, hvor du kan tilsætte chokolade, Oreos, Daim eller andet. Ligesom du jo kan med den italienske vaniljeis 😉
Italiensk vaniljeis
Ingredienser
- 150 g sukker
- 120 g past. æggehvider (ca. 4 stk)
- 250 g mælk
- 150 g fløde
- 1 vaniljestang
Sådan gør du
- Tænd for ismaskinen, så den er klar.
- Skrab kornene fra vaniljestangen ud og fordel i lidt af sukkeret.
- Bland med resten af sukkeret og hviderne og pisk godt.
- Tilsæt mælk og fløde og lad det køre i ismaskinen til det er færdigt.