Jeg blev engang spurgt, om jeg ville lave en hjernekage til en halloweenfest. Det skulle være uden mousse eller smørcreme, kun en chokoladekage, der var pyntet, så det var jo nemt. Stadig lidt tidskrævende, og jeg var nødt til at Google “hjerne” for at få formen helt rigtig 😅
Jeg brugte opskriften på den klassiske chokoladekage. Den bagte jeg i et fad, hvor den fik lov til at hæve opad på midten. Så havde jeg noget fondant liggende, pastafarve og rødt syltetøj, og serveret på et sølvfad kan en hjernekage næsten ikke blive mere ulækker…
Du kan sagtens bruge en anden fast kage til det, som f.eks. banankage, drømmekage (uden top) eller sandkage.
Jeg brugte jordbærmarmelade for at undgå de store kerner, der for det meste er i hindbærmarmelade. Hvis du gerne vil bruge hindbærmarmelade, foreslår jeg at du presser det gennem en sigte, eller køber den udgave, der er “cremet”, altså uden kerner.
Tykkelsen på “hjernemassen” er ikke så vigtig. “pølserne” kan sagtens rulles tykkere uden at det vil gøre noget. Du skal bare være sikker på, du har nok fondant til det, der går jo lidt mere til, når massen er tykkere.
Hvis du selv skal holde en halloweenfest, så tjek lige Festbyen* eller Temashop*, de har altså meget godt til Halloween ❤
Måske har du også græskarkød tilbage, da du udhulede græskar? Så kan du bruge det til at lave en græskarkage.
Læs videre herunder, der kan du se hvordan jeg lavede hjernekagen ❤
Det skal du bruge til hjernekage
Ingredienser
- Fast kage, f.eks. chokoladekage eller sandkage
- Fondant
- Farve f.eks. "creamy peach" fra Wilton
- Syltetøj, rød uden kerner
Sådan gør du
- Bag en kage i et fad, hvor den kan vokse på midten, så skal der skæres mindst muligt fra senere. Afkøl kagen helt.
- Skær enderne af lidt skråt, og beholdt kageresterne. De rester kan du bruge til at “lime” øverst på kagen med lidt syltetøj, så den derved bliver højere og afrundet.
- Bliv ved med at forme og skære lidt af, så hjernen er lidt mere rund i den ene ende, fladere i den anden, og ned langs midten skal der være en let fordybning.
- Indfarv fondanten med ferskenfarvet pastafarve til du synes, den har den rigtige farve. (Jeg brugte Wilton’s “Creamy Peach”). Egentlig er det ikke super vigtigt, for der kommer syltetøj henover til sidst, men prøv at ramme nogenlunde.
- Lav lange “pølser” og form dem organisk, altså bare som du lige føler det ligner hjerne, og ikke 2 “felter” er ens. Som du kan se på billederne, lavede jeg både store og små “plader”, så var det let at placere på kagen bagefter.
- Når du mener, du har nok “hjernemasse”, kan du gå i gang med at samle. Det er en god ide, hvis du har lavet lidt for meget, så er der rigeligt at “lappe” med.
- Kom et lag syltetøj på kagen, så fondanten kan hænge fast.
- Placer nu “hjernestykkerne” rundt på hjernen, så der er lige meget på hver side af fordybningen, der går igennem kagen. Husk at fordybningen stadig skal være synlig bagefter, så bliver den mest realistisk at se på.
- Start med de største stykker, og fyld mellemrummene ud med de mindre stykker. Når du har placeret alle “plader”, kan du “lappe” hullerne med resten af “hjernemassen”, til du synes der er hjerne overalt og at det ser rimelig ensartet ud.
- Fordel nu noget mere syltetøj ud over hele herligheden, så den er godt snasket og placer på et sølvfad, hvis du har et. Jeg synes det gør det ekstra makabert at servere på et fint fad 🙂
Velbekomme 🙂