BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Gourmet marcipan

Skrevet af Bente Bager
Marcipan med rosenvand
indeholder reklamelinks

Er du træt af den almindelige købe-marcipan, så prøv denne her. Den kan laves lidt mere grov, og hvis du kommer lidt rosenvand i, får den lidt ekstra “kant”. Dog skal man være lidt sparsom med rosenvand, det kan hurtigt blive for meget. Derfor anbefaler jeg at man supplerer med lidt kogt og afkølet vand, hvis der skal tilføres mere væske uden at det bliver for sødt.

Jeg plejer at lave min egen sirup, der er helt lys. Det er SÅ nemt, og så kan man jo udskifte sukkeret med en anden type sukker, eller erstatte vandet af hyldeblomstsaft eller andet. Hvis du tilsætter smag til siruppen, tror jeg det er ekstra vigtigt, du sparer lidt på rosenvandet. Det har en lidt markant smag, der nok ikke passer sammen med alt. Men igen; brug bare lidt afkølet, kogt vand, til du synes konsistensen er rigtig. Til denne har jeg brugt den helt almindelige sirup, og lidt rosenvand.

Som det ses på billedet, er der 2 varianter, en med smuttede mandler, og en med mandler med skal. Begge varianter er med bagte mandler, det giver lidt ekstra smag. Jeg bager gerne en større portion mandler, end jeg skal bruge, for de smager også fantastisk som snack.

Til marcipan er det meget vigtigt, at mandlerne bliver hakket meget fint. Jeg bruger selv en minihakker* til formålet, men måske vil du hellere bruge en blender*?

Marcipanen kan bruges til mange forskellige ting, f.eks. figurer, tærter, kransekage, konfekt, kager, flødeboller og meget mere 🙂 Hvis du skal bruge en marcipangris til mandelgaven, kan du se et eksempel her 🙂

Gourmet marcipan

Antal portioner Ca. 340 g

Ingredienser

  • 250 g mandler
  • 90-100 g simpel sirup eller anden lys sirup
  • 0,5-1 spsk rosenvand eller kogt vand (afkølet)
  • 0,5-1 spsk kogt vand, afkølet

Sådan gør du

Lys marcipan:

  1. Kom mandlerne i en skål velegnet til varme og hæld kogende vand henover. Gem lidt af vandet, der skal bruges til marcipanen senere. Resten af vandet sættes til afkøling.
  2. Lad mandlerne ligge i vandet 7-10 minutter, hæld koldt vand henover, så vandet ikke længere er kogende, og smut mandlerne så alle skaller er taget af.
  3. Bag mandlerne på bagepapir ved 150° varmluft 10-12 min. Rør rundt undervejs.
  4. Lad mandlerne køle lidt af og hak dem meget fint i en minihakker eller blender. Kom det i en skål og bland med siruppen. Hold evt. lidt tilbage og smag til om sødmen passer.
  5. For at få marcipanen mere blød uden at det bliver sødere, tilsættes rosenvand og kogt vand. Pas på med rosenvandet, så det ikke bliver for dominerende i smagen, smag til undervejs, og brug kogt vand for resten.

Mørk marcipan:

  1. Kog lidt vand og sæt til afkøling.
  2. Bag mandlerne på bagepapir ved 150° varmluft 15-20 min. Rør rundt undervejs.
  3. Lad mandlerne køle lidt af og hak dem meget fint i en minihakker eller blender. Kom det i en skål og bland med siruppen. Hold evt. lidt tilbage og smag til om sødmen passer.
  4. For at få marcipanen mere blød uden at det bliver sødere, tilsættes rosenvand og kogt vand. Pas på med rosenvandet, så det ikke bliver for dominerende i smagen, smag til undervejs, og brug kogt vand for resten.
Del296Pin67
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Jordbærtærte

Jordbærtærte

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR