Favoritten over dem alle er denne lækre fragilité. Den skal en tur i fryseren, hvilken gør den super når man ved, der kommer gæster en dag i forvejen, og på selve dagen er der minimalt arbejde inden den kan serveres med en god kop kaffe.
Og selvom den har en smag af kaffe, er den stadig et hit blandt ikke-kaffedrikkende gæster og børn, der jo ellers ikke vil have noget med kaffe i. Den ER bare et hit hos mange.
Hvis fragilité skal serveres som tapas, skæres den ud i stykker, mens den stadig er frossen. På den måde får den et skarpt snit, hvor man kan se lagene. Det er også flot, hvis den laves højere, med f.eks. 4 eller 5 lag bunde. Da kan man også undlade at komme creme og bær på toppen, og i stedet drysse med flormelis. Enkelt og lækkert
Det kan anbefales at lave formen mere rektangulær, hvis du skal skære den ud til tapas. På den måde undgår du en masse spild (kan dog bruges til smagsprøver) 😆 Det kan også anbefales at servere tapasfragilié som små, selvstændige anretninger, da de ikke kan tages med fingrene. Når fragilitéen tør op, bliver den blød og lækker.
Til et kagetapasbord kan jeg også anbefale brownie med hindbærmousse, små makronsnitter eller petit fours. Små og lækre hapsere 😍
Fragilité
Ingredienser
- BUNDE:
- 5 æggehvider
- 210 g sukker
- 125 g hasselnødder, finthakkede
- MOCCACREME:
- 2 past. æggeblommer
- 2 spsk. sukker
- 0,5 spsk instant kaffe
- 2,5 dl piskefløde
- PYNT:
- 25-30 g chokolade, groft hakket
- 25-30 g hasselnødder, groft hakket
- Ca. 75 g blåbær eller hindbær
Sådan gør du
BUNDE:
- Pisk æggehviderne til de skummer godt.
- Tilsæt sukker og pisk det hurtigt igennem.
- Rør nu massen til den bliver sej og vend nødderne i.
- Tegn 3 cirkler på bagepapir på ca. 22 cm i diameter (max. 24 cm)
- Vend bagepapiret om, så stregerne er på bagsiden af papiret.
- Fordel marengsen indenfor cirklerne med en ske så jævnt som muligt.
- Bag dem ved. 165° ca. 25-30 minutter, til de er gyldne. Bages de alle i ovnen på samme tid med varmluft, skal de muligvis have lidt længere tid, eller måske bliver de ikke færdige helt på samme tid.
- Lad bundene køle af mens moccacremen laves.
TIP: Hvis det er svært at tage bagepapiret af bundene, så fugt forsigtigt bagsiden af papiret med vand. Brug f.eks. en opvredet klud og læg pladen på den, eller spray med vand på bagsiden. Det tager ikke lang tid, før det er nemt at tage papiret af.
MOCCACREME:
- Pisk æggeblommer og sukker skummende.
- Knus instant kaffe let, hvis det er granulat og ikke pulver, og pisk let sammen med æggemassen.
- Pisk fløden til skum og vend forsigtigt i.
SAMLES:
- Læg en bund på et underlag, der kan komme i fryseren. F.eks. bunden af en springform.
- Fordel 1/3 af cremen henover.
- Læg skiftevis en ny bund, creme, bund og creme, så der er et lag med creme øverst på kagen. Det behøver ikke at blive smurt helt ud til kanten.
- Sæt formen i fryseren, helst overdækket, indtil næste dag eller minimum 6 timer.
- Tag kagen op 20-25 minutter før servering og placer på et fad mens den er frossen. Pynt med grofthakkede nødder, chokolade og bær efter ønske.