BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Fragilité

Nøddekage med moccacreme

Skrevet af Bente Bager
Fragilite med blåbær

Favoritten over dem alle er denne lækre fragilité. Den skal en tur i fryseren, hvilken gør den super når man ved, der kommer gæster en dag i forvejen, og på selve dagen er der minimalt arbejde inden den kan serveres med en god kop kaffe.

Og selvom den har en smag af kaffe, er den stadig et hit blandt ikke-kaffedrikkende gæster og børn, der jo ellers ikke vil have noget med kaffe i. Den ER bare et hit hos mange.

Hvis fragilité skal serveres som tapas, skæres den ud i stykker, mens den stadig er frossen. På den måde får den et skarpt snit, hvor man kan se lagene. Det er også flot, hvis den laves højere, med f.eks. 4 eller 5 lag bunde. Da kan man også undlade at komme creme og bær på toppen, og i stedet drysse med flormelis. Enkelt og lækkert

Det kan anbefales at lave formen mere rektangulær, hvis du skal skære den ud til tapas. På den måde undgår du en masse spild (kan dog bruges til smagsprøver) 😆 Det kan også anbefales at servere tapasfragilié som små, selvstændige anretninger, da de ikke kan tages med fingrene. Når fragilitéen tør op, bliver den blød og lækker.

Til et kagetapasbord kan jeg også anbefale brownie med hindbærmousse, små makronsnitter eller petit fours. Små og lækre hapsere 😍

Fragilité

Antal portioner 8-10 personer

Ingredienser

  • BUNDE:
  • 5 æggehvider
  • 210 g sukker
  • 125 g hasselnødder, finthakkede
  • MOCCACREME:
  • 2 past. æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • 0,5 spsk instant kaffe
  • 2,5 dl piskefløde
  • PYNT:
  • 25-30 g chokolade, groft hakket
  • 25-30 g hasselnødder, groft hakket
  • Ca. 75 g blåbær eller hindbær

Sådan gør du

BUNDE:

  1. Pisk æggehviderne til de skummer godt.
  2. Tilsæt sukker og pisk det hurtigt igennem.
  3. Rør nu massen til den bliver sej og vend nødderne i.
  4. Tegn 3 cirkler på bagepapir på ca. 22 cm i diameter (max. 24 cm)
  5. Vend bagepapiret om, så stregerne er på bagsiden af papiret.
  6. Fordel marengsen indenfor cirklerne med en ske så jævnt som muligt.
  7. Bag dem ved. 165° ca. 25-30 minutter, til de er gyldne. Bages de alle i ovnen på samme tid med varmluft, skal de muligvis have lidt længere tid, eller måske bliver de ikke færdige helt på samme tid.
  8. Lad bundene køle af mens moccacremen laves.
    TIP: Hvis det er svært at tage bagepapiret af bundene, så fugt forsigtigt bagsiden af papiret med vand. Brug f.eks. en opvredet klud og læg pladen på den, eller spray med vand på bagsiden. Det tager ikke lang tid, før det er nemt at tage papiret af.


MOCCACREME:

  1. Pisk æggeblommer og sukker skummende.
  2. Knus instant kaffe let, hvis det er granulat og ikke pulver, og pisk let sammen med æggemassen.
  3. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt i.


SAMLES:

  1. Læg en bund på et underlag, der kan komme i fryseren. F.eks. bunden af en springform.
  2. Fordel 1/3 af cremen henover.
  3. Læg skiftevis en ny bund, creme, bund og creme, så der er et lag med creme øverst på kagen. Det behøver ikke at blive smurt helt ud til kanten.
  4. Sæt formen i fryseren, helst overdækket, indtil næste dag eller minimum 6 timer.
  5. Tag kagen op 20-25 minutter før servering og placer på et fad mens den er frossen. Pynt med grofthakkede nødder, chokolade og bær efter ønske.
Del296Pin69
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Hjernekage

Hjernekage

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

Portobello salat med asparges, parmesan og blåbær

Portobello salat med asparges, parmesan og blåbær

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

amerikanske cookies boller brownie brun farin brød bær chokolade chokoladekage dessert Fastelavn fløde frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag glasur gær hasselnødder havregryn hindbær hvedebolle jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins mælk nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR