Gode chokolademuffins med en fin krumme går man ikke galt i byen med til en fødselsdag eller på udflugt. Det gode er også, at de kan pyntes med smørcreme, glasur eller andet, men er også gode som de er. Det er lettest at have med på tur uden smørcreme på toppen, men serveret til fødselsdag, synes jeg det giver lidt ekstra, især hvis det er kakaosmørcreme eller Nutella frosting 🙂
Jeg brugte almindelig mørk chokolade, som jeg hakkede groft til disse, men hvis det skal være nemt og mindre “rustikt”, kan chokoladeknapper eller chokoladedråber fint bruges.
Dem på McDonalds er lidt større og vælter ud over kanten. På disse er der levnet plads til smørcremen, hvis du ikke vil have det på, så fordel i f.eks. 12 forme i stedet.
Har du prøvet nogle af de andre muffins? Der er f.eks. disse chokolademuffins med marcipan, lakridsmuffins eller makronmuffins. De er også rigtig gode, men pas på! De kan altså være vanedannende 😉
Chokolade muffins
Ingredienser
- 250 g mel
- 50 g usødet kakao
- 230 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk natron
- 3,5 dl tykmælk eller andet syrnet mælkeprodukt
- 1 æg
- 100 g smeltet smør, let afkølet
- 100 g mørk chokolade, grofthakket
Sådan gør du
- Sigt mel, kakao, natron og vaniljesukker sammen.
- Tilsæt sukker og 2/3 af den hakkede chokolade og rør godt.
- I en anden skål; bland tykmælk, æg og flydende smør. Vigtigt at smørret ikke er for varmt.
- Bland den våde masse op i den tørre under omrøring, til dejen er ensartet.
- Fordel dejen i ca. 16 muffinforme, der fyldes 2/3.
- Drys den sidste hakkede chokolade på toppen af hver muffin.
- Bages 15-25 min. ved 175° varmluft, prik med spyd eller lign., når der ikke hænger dej ved, er de færdige. Bagetiden vil afhænge af, om formene står frit eller er i en form, f.eks. en silikoneform.