BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Foccacia med mozzarella

Skrevet af Bente Bager
Foccacia med mozzarella

Så er den her; opskriften på et godt foccaciabrød. Opskriften er til en hel bradepande, og alt efter hvad man ellers skal spise, er der vel til 4-8 personer. Vi er 4 i familien, og det er lidt pinligt, men vi fik faktisk spist hele pladen i løbet af aftenen 😋 Til vores forsvar skal siges, at jeg lavede foccacia fordi der ikke var levnet nok lasagne til endnu en gang aftensmad. Så tænkte jeg, at det kunne være fint at supplere lidt med noget godt brød. Jeg havde dog ikke forestillet mig, at aftensmaden skulle ende med at blive foccaciabrød med lasagnerest som tilbehør 😝

Det er lettest at lave i køkkenmaskine med dejkrog, hvis du ikke har en, så ælt lidt længere tid i hånden. Det kan sagtens lade sig gøre.

Jeg har brugt islandsk flagesalt fra Nordur i opskriften, det kan erstattes af alm. groft salt. Rødløg og ost kan erstattes af f.eks. oliven, soltørrede tomater, alm. løg, feta eller lign.

Foccacia brød
Foccaciabrød

Foccacia med mozzarella

Antal portioner 4-8 personer

Ingredienser

  • BUND:
  • 550 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 2 spsk olivenolie + ca. 0,5 dl til fyld
  • 2 tsk groft salt
  • 4 dl lunt vand (lillefingervarmt)
  • FYLD:
  • 1 rødløg
  • 125 g frisk mozzarella
  • Nogle kviste frisk oregano eller rosmarin
  • 1 tsk flagesalt

Sådan gør du

  1. Kom mel, salt, smulret gær og olivenolie ned i røreskålen.
  2. Tilsæt vandet mens maskinen kører.
  3. Ælt dejen ca. 5 min. (10 min. hvis du ælter i hånden)
  4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 40-45 min. Gerne under en kogepose eller hæveplast.
  5. Slå dejen ned ved at ælte 5 min. i maskinen igen. (eller 10 min i hånden)
  6. Stil igen til hævning 40-45 min. og skær imens rødløg i skiver og lad dem trække i en lille skål med olienolie.
  7. Smør en bradepande ca. 30×40 godt med olivenolie.
  8. Bred den hævede dej ud på pladen. Den skal strækkes lidt i form.
  9. Lad den hvile et par min. mens fyldet forberedes.
  10. Skær osten i mindre stykker.
  11. Skyl og tør krydderurterne og hak dem groft.
  12. Kom lidt olie på fingrene og lav dybe huller i dejen. Hold fingrene lidt i hullet inden du trækker dem op igen, så holder de bedre.
  13. Fyld hullerne med mozzarella.
  14. Fordel skiver af rødløg, og fordel også den olie, rødløgene har lagt i.
  15. Hæld evt. lidt mere olie på.
  16. Drys med krydderurter og flagesalt
  17. Bages ved 200° ca. 30-33 min. Hold øje med dem de sidste 5 min., til de har den rigtige farve.
    Foccacia brød pynt
    Foccacia brød
Del296Pin70
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Verdens bedste chokolademuffins med nougatcreme

Verdens bedste chokolademuffins

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

Portobello salat med asparges, parmesan og blåbær

Portobello salat med asparges, parmesan og blåbær

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

amerikanske cookies boller brownie brun farin brød bær chokolade chokoladekage dessert Fastelavn fløde frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag glasur gær hasselnødder havregryn hindbær hvedebolle jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins mælk nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR