Kender I det, at have rester af rugbrød tilbage i posen, og man ved godt, man ikke får det spist…? -Eller køber en masse rugbrød på tilbud, tager endeskiverne fra, deler op i portioner og fryser ned?
Sidstnævnte gør jeg tit. Vi spiser en del rugbrød, især henover weekenderne, og jeg kan ikke nå at følge med, hvis jeg selv skal bage det hele. Derfor er vi glade for når der er tilbud, og køber gerne 4-5 stykker til fryseren. Ingen af os har dog lyst til at spise endeskiven. Udover hunden, der dog helst vil have en klat leverpostej på også 🙂
Nå, men sidste gang stod jeg med 10 endeskiver, og tænkte at jeg ville lave nogle rugbrødsstave/-knaser, som min søn tidligere har fået i børnehaven. Både den mindste og teenageren er vilde med dem, og det er SÅ nemt at lave, så det er ikke sidste gang jeg laver dem.
De er også gode til tapas med gode oste, sammen med f.eks. honningmarinerede nødder og saltmandler.
Rugbrødsknas
Ingredienser
- Rugbrød i skiver
- Olivenolie
- Herbes de Provence krydderiblanding
- Evt. lidt flagesalt
Sådan gør du
- Skær rugbrødsskiverne i strimler (del skiven i 3 eller 4, alt efter størrelsen på skiven)
- Fordel på en bageplade med bagepapir.
- Fordel lidt olie henover skiverne.
- Drys med krydderier efter smag.
- Bag i ovn ved 160° varmluft ca. 20 min. Køl af på rist.