Jeg kan rigtig godt lide romkugler, men det er ikke altid, jeg har rester af flere forskellige kager på lager til at lave dem af, og jeg vil ikke købe kage for at lave en anden kage, det virker lidt fjollet. SÅ; derfor laver jeg dem bare a brownierester 🙂
Der har jeg nemlig ofte rester, fordi jeg bruger brownien til flere ting. Som bund i en moussekage f.eks., hvor den er skåret ud i en form, eller bare serveret som browniestykker, hvor jeg har skåret kanterne fra. Kanterne smager ganske fortrinligt, jeg synes bare et stykke brownie er pænest uden kant. Altså ensartet at se på. Jeg ved det godt, der er teknisk set ingen grund til at skære kanter af, udover at der så bliver til romkugler også 🙂
Syltetøjet i denne opskrift var det, jeg lige havde på lager, men den fungerede super godt, så den bruger jeg også næste gang. Ellers plejer hindbær at være ret godt i romkugler.
Tril dem i skovbærknas, frysetørret hindbær, sukker, kakao eller hvad du lige har på lager.
Romkugler af brownierester
Ingredienser
- 250 g brownie
- 40 g mandler, finthakkede
- 50 g syltetøj med hindbær/blåbær
- 3 spsk rom
- 1 spsk usødet kakao
- Skovbærknas eller andet til at rulle i
Sådan gør du
- Smuldr brownien og bland sammen med resten.
- Tril til små kugler.
- Rul i f.eks. skovbærknas.