BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Pensling af boller

10 forskellige eksempler

Skrevet af Bente Bager
pensling af boller - bentebager.dk

Pensling af boller kan være mange ting. Jeg bruger ofte æg med lidt vand i, men sommetider har jeg brugt det sidste æg til en bolleopskrift, og glemt at tage lidt fra til pensling. Så er det rart at vide, hvad der ellers kan bruges til pensling, og hvilken overflade, der kommer ud af det.
Her har jeg samlet 10 forskellige typer. Så kan jeg se forskellen, næste gang jeg er i tvivl 🙂

Det er ikke kun udseendet, der er forskelligt, også skorpens fasthed. For eksempel er kaffe med til at gøre overfladen meget blød, mens smør giver lidt mere fast skorpe. Efter en tur i pose natten over, er der dog ikke den store forskel dagen efter, der er de alle bløde. Jeg kan forestille mig at en dampovn vil være perfekt til bløde boller. Altså sådan en, der tilfører fugt under bagning. Sådan en fancy en har jeg ikke, men pensling med vand eller kaffe kommer jeg langt med, har jeg nu fundet ud af.

Jeg prøvede også med sukkerlage (simpel sirup), men det blev noget værre noget. Smagte egentlig fint, men bollerne blev klistrede at røre ved, og altså ikke noget, jeg kan anbefale 🙂

10 forskellige typer af pensling

De 10 forskellige overflader, jeg KAN anbefale er: Ingenting, mælk, vand med sukker, kaffe, vand, mel, helt æg, æggeblomme, æggehvide og smeltet smør. Alle er tempereret, så det er lunt/stuetemperatur. Jeg har tidligere penslet med mælk direkte fra køleskabet, men der faldt mine boller sammen, jeg tror mælken var for kold. Jeg har ikke oplevet det samme med mælk, der er taget ud lidt før det skal bruges. Jeg gør det samme med æg, og kaffen skal naturligvis heller ikke være brandvarm, der kan du komme lidt koldt vand i, hvis det ikke når at køle ned 😉

På billederne herunder er alle penslet på den lyse bolle tilsat lidt kardemomme, det er lettest at se forskellen på en lys bolle. Det kan selvfølgelig overføres til andre boller, alt efter hvilket udtryk, man gerne vil have. F.eks. kan jeg bedst lide at grove boller har et mere rustikt udseende, mens de lyse gerne må skinne lidt. Alle boller herunder har været i ovnen på samme tid, og som man kan se, er der stor forskel på, hvor lyse eller mørke de er.

Hvis dine boller skal skinne ekstra meget, så brug æg som vist herunder, og pensl både før bollerne sættes i ovnen, og halvvejs i bagningen.

Oversigt med 10 forskellige typer af pensling af boller
Oversigt med 10 forskellige typer af pensling

Pensling af boller. Ingen pensling
Rustikt udseende mat i farven og halv-hård overflade

Pensling af boller. Pensling med mælk
Let fast, men blød overflade, mat farve

Pensling af boller. Pensling med vand og sukker
Halv-hård overflade, sødere bolle pga. sukkeret

Pensling af boller. Pensling med kaffe
Blød overflade, mat og let gylden farve

Pensling af boller. Pensling med vand
Blød og mat overflade

Pensling af boller. Pensling med mel
Rustikt udseende, blød overflade

Pensling af boller. Pensling med helt æg
Blød og skinnende overflade

Pensling af boller. Pensling med æggeblomme
Blød overflade, mørk og skinnende i farven

Pensling af boller. Pensling med æggehvide
Blød og let skinnende overflade

Pensling af boller. Pensling med smeltet smør
Hård overflade, bliver meget lys i farven

Del296Pin75
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Brownie

Verdens bedste Brownie

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR