BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Koldhævede ciabattaboller

Skrevet af Bente Bager
koldhævede ciabattaboller BenteBager.dk
indeholder reklamelinks

Koldhævede ciabattaboller er et det store hit herhjemme. Det startede egentlig med de nemme brusebadsboller, som blev udviklet da datteren havde et stort problem med havregryn i koldhævede boller. Dem her er om muligt endnu nemmere, hvis man ellers har Tipo 00 mel på lager. Det har jeg, fordi jeg ofte laver ciabattaflutes, men måske har du manitoba mel i stedet? Eller anden type mel med stort glutenindhold.

Disse ciabattaboller bare skal sættes på pladen om morgenen, det er altså ret smart. Efter samme metode som brusebadsbollerne, kan man tænde ovnen, gå i bad, og når man er færdig, er ovnen varmet godt op.

Igen bruger jeg ikke røremaskinen*, som jeg jo ellers bruger til de fleste boller. Dejen skal røres godt sammen i en skål til den føles “elastisk”, tildæk med husholdningsfilm, og så i køleskabet natten over. Morgenen efter er dejen hævet op, og med hjælp fra et par våde skeer, kan man sætte boller på plader. Bollerne fylder ca. 1,5 bageplade, men det er en god ide at vente med at lægge dem på plade 2 til efter det første hold boller er færdige. På den måde undgår man at hold 2 når at “flyde ud” imens.

Jeg bruger også lidt fuldkornshvedemel, når jeg laver ciabattaboller, men du kan eksperimentere med andre, grove meltyper, som du har lyst. Ja, eller bare bruge lidt mere Tipo 00, hvis du har lyst til en lysere variant.

Jeg plejer ikke at pensle koldhævede bagværk. Mest fordi jeg gerne vil have et rustikt udseende. Hvis du gerne vil pensle, kan du f.eks. bruge kold kaffe eller vand. Jeg har lavet en oversigt over 10 forskellige forslag på pensling af boller, hvis du vil se mere ❤

Koldhævede ciabattaboller

Antal portioner 10-12 boller

Ingredienser

  • 1/4 pk gær (12-13 g)
  • 5 dl vand
  • 550 g Tipo 00 mel (også kaldet pizzamel)
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 2 tsk rørsukker
  • 1,5 tsk. groft salt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vand, brug gerne en stor skål
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt igennem til dejen føles lidt sej og elastisk
  3. Kom husholdningsfilm over skålen og sæt skålen i køleskabet natten overBAGNING:
  4. Tænd ovnen på 250° varmluft og varm den godt igennem, brug evt. en bagesten* af stål, hvis du har sådan en
  5. Placer imens første hold boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug et par skeer til det, dejen er meget klistret. Dyp skeerne i vand indimellem, så dejen ikke sidder fast. Vent med at forme de boller, der ikke kan være på den første plade
  6. Pensl evt. med vand eller kaffe
  7. Skru ovnen ned på 220° og bag bollerne 14-16 min, Hold øje med dem til sidst, mine får ca. 15 min. i ovnen
  8. Lad bollerne køle af på rist
Del296Pin69
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Sprøde fastelavnsboller med creme og syltetøj

Sprøde fastelavnsboller med creme og syltetøj

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR