
De her nemme brusebadsboller er et stort hit herhjemme. Ikke kun fordi de er koldhævede og bare skal sættes på pladen om morgenen, også fordi de er uden havregryn. De fleste koldhævede brusebadsboller er med kerner og havregryn, og teenageren i huset har altid ment, de smager lidt af havregrød…
Til de her boller behøver man slet ikke at bruge røremaskinen*. Dejen skal bare røres godt sammen og så på køl natten over. Hvis du ikke skal bruge så mange boller, så nøjes med at bage halvdelen af dejen. Resten kan sagtens holde sig til dagen efter, og vupti; boller til 2 dage af én omgang dej 😜
Jeg bruger en blanding af almindeligt mel, grahamsmel og fuldkornshvedemel, men du kan eksperimentere med andre, grove meltyper, som du har lyst. Dog kan det gå lidt ud over bageevnen, hvis du erstatter for meget af det almindelige mel.
Dejen virker altid klistret og lidt flydende, når det er koldhævet bagværk, og det er helt normalt. Dagen efter bruger man bare et par skeer til at forme dem på pladen, så skal de nok blive fine.
Denne gang har jeg ikke penslet bollerne. Jeg bruger forskellig typer af pensling, til dem her ville jeg gerne have et lidt rustikt udseende. Hvis de skulle være mere som almindelige boller, havde jeg nok valgt kold kaffe eller vand. I dette indlæg kan du se en oversigt over 10 forskellige forslag på pensling af boller ❤
Nemme brusebadsboller
Ingredienser
- 1/4 pk gær (12-13 g)
- 5 dl vand
- 500 g hvedemel
- 50 g fuldkornshvedemel
- 50 g grahamsmel
- 1,5 tsk sukker
- 1,5 tsk. groft salt
- 0,5 tsk. stødt kardemomme (kan udelades)
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet, brug en stor skål
- Bland resten af ingredienserne og rør godt igennem til dejen føles let elastisk
- Kom husholdningsfilm henover skålen og sæt i køleskabet ca. 10 timer eller natten over
- BAGNING:
Tænd ovnen på 250° varmluft og varm den godt igennem, brug evt. bagestål/bagesten, hvis du har en - Placer imens bollerne på 2 plader beklædt med bagepapir. Brug et par skeer til det, dejen er meget klistret. Dyp skeerne i vand indimellem, så dejen ikke sidder fast
- Pensl evt. med vand eller kaffe
- Skru ovnen ned på 220° og bag bollerne 15-18 min, Hold øje med dem til sidst, mine får ca. 16 min. i ovnen
- Lad dem køle af på rist