Du kender dem sikkert godt, de her triple chocolate cookies. De er store, de er sprøde, og de 3 slags chokolade og nødder er rigtig gode sammen. Jeg bruger helst Callebaut chokoladeknapper, det er bare en super god, belgisk chokolade, der er let at dosere fra poserne. Jeg har opdaget, at der ikke er så stor forskel i pris på Callebaut og det billige chokolade, som jeg troede. Det virker bare lidt voldsomt at give så mange penge for en pose chokolade, men der ER altså også mange knapper i. Det holder meget længe, medmindre du snupper en snack indimellem selvfølgelig 😜
Du kan sagtens bruge blokchokolade, men så hak det groft, så klumperne i de færdige cookies kan både smages og ses. Af samme årsag kan jeg ikke anbefale at du køber det billigste chokolade.
De bliver ret store, men det er jo meningen 😄 De flyder ud på pladerne under bagning, så det er vigtigt, at de bliver placeret med god afstand. Placer derfor 3 stk i øverste og nederste række, den midterste kun 2 stk. På den måde er der så meget som muligt afstand imellem dem. Lad nu være med at sætte 9 på hver plade, selvom det er fristende, de skal helst ikke flyde sammen 😀
Hvis du gerne vil bruge dem til bag-selv værtindegave, kan du se fremgangsmåden her. Det er en lidt anden måde at gøre det på, og det ser flot ud i glas. Det er da også en sjov lille ting at have med. Det færdige resultat bliver som dem her, så dem kalder jeg (meget originalt) DIY triple chocolate cookies 😆
God fornøjelse ❤
Ingredienser
- 125 g fast smør
- 100 g rørsukker
- 125 g brun farin
- 3 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 35 g pistaciekerner, usaltede
- 50 g hasselnøddekerner
- 55 g hvid chokolade
- 55 g lys chokolade
- 55 g mørk chokolade
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 200 g hvedemel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170° varmluft
- Gør smørret blødt og pisk sammen med rørsukker, farin og vaniljesukker
- Pisk ægget i massen
- Rør resten af ingredienserne i. Rør kun lige til dejen er samlet og alt er godt fordelt
- Form 16 kugler og fordel på 2 bageplader. Det er vigtigt, der er god afstand, da de flyder meget ud
- Giv dem et lille tryk på midten og bag dem ca. 17-20 min. til de bliver gyldne. Byt evt. om på pladerne efter 10 min, hvis du bager pladerne samtidigt
- Lad dem køle helt ned på rist og opbevar dem i en lufttæt kagedåse ❤