BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Vegansk brownie

Skrevet af Bente Bager
vegansk brownie

Indimellem kan det være en god ide at lave en vegansk brownie. Jeg er ikke selv veganer, men der er flere i min omgangskreds der er. Så kan jeg godt finde på at lave en vegansk kage når de kommer forbi. De fleste af ingredienserne er nogle, jeg har på lager i forvejen. På den måde skal jeg ikke lave alt om, men bare tænke lidt over hvor ingredienserne kommer fra.

Jeg har nok tidligere været lidt skræmt over det at lave vegansk mad og kager, for hvad nu hvis der var noget, jeg ikke tænkte over? Det var f.eks. lige ved at gå galt, da jeg var ved at komme makroner (lavet med æggehvider) i en vegansk æblekagerasp. Det kom jeg da heldigvis i tanke om i tide, så jeg erstattede med lidt rørsukker, der jo også har en lidt karamelliseret smag 😅

Nå, men tilbage til brownien, så reddede det min dag, da min kollega fortalte mig om vegansk smør. Tænk, det vidste jeg sket ikke, man kunne få 😄 Jeg var heller ikke klar over, at blendede hørfrø blandet med vand ville danne æggeagtig konsistens, der kan bruges i kager. Med alternativer til smør og æg var alt jo pludselig muligt, og det kom der denne veganske brownie ud af.

Vegansk brownie er slet ikke så farlig at lave, som jeg havde frygtet. Slet ikke i dag med alle de erstatningsprodukter, der findes for mælk, smør og æg. Du kan også tilføje hasselnødder eller valnødder, hvis du har lyst.

Hvis du mere er til almindelig brownie, finder du opskriften her ❤

Vegansk brownie

Antal portioner Bageform 25x40
Tilberedelsestid: 40 minutter

Ingredienser

  • 6 spsk hørfrø
  • 175 g vand (1,75 dl)
  • 175 g vegansk smør (f.eks. "vegan block" fra Naturli')
  • 340 g brun farin
  • 300 g rørsukker
  • 1,5 spsk vaniljesukker
  • 210 g hvedemel
  • 125 g usødet kakao
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 3/4 tsk salt
  • 300 g mørk chokolade (uden mælk)

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 175° alm. ovnvarme, ikke varmluft
  2. Blend hørfrøene til mel, og bland sammen med vandet. Sæt blandingen til side, så den kan blive tyk
  3. Gør en bageform klar, ca. 25×40 cm, og beklæd den med bagepapir
  4. Gør det veganske smør blødt uden at det er helt smeltet, evt. ved kort tid i mikrobølgeovn, og pisk det godt sammen med rørsukker og brun farin. Pisk det godt igennem med håndmixer
  5. Tilfør hørfrømassen og vaniljesukker, og pisk ved lav hastighed til blanding er godt mixet
  6. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt ind i dejen
  7. Opdel chokoladen i 3, og tag den ene del fra. Denne skal bruges ovenpå. De sidste 2 dele hakkes groft og blandes i dejen forsigtigt, til det er godt fordelt
  8. Hæld dejen ned i formen med bagepapir, og glat ud med bagsiden af en våd ske eller dejskraber. Det letteste er at have en lille skål med vand stående, hvori du kan dyppe skeen indimellem, og så hænger der ikke dej ved når du skal glatte overfladen ud
    vegansk brownie
  9. Den sidste del chokolade fordeles ovenpå, enten groft hakket, eller som hele chokoladeknapper som her
    vegansk brownie
  10. Bag i ovnen ca. 40 min. Brownien vil se lidt ubagt ud, og det er helt normalt. Lad den stå i formen til den er kølet ned, ca 30 min, så kan du løfte kagen op med bagepapiret, og lade køle helt af på en rist eller lign.
    vegansk brownie
    TIP: Vent gerne til dagen efter med at spise den, hvis du ellers kan holde dig fra den 😉
Del296Pin67
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
gammeldags æblekage - bentebager.dk

Gammeldags æblekage med makroner

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR