Toscakage med mandler og valnødder er en lidt overset kage, efter min mening. Det er jo ellers det, jeg vil kalde en klassiker. Den er opdelt i lag, hvor toppen af karamelliserede nødder er sprød, men nedenunder er vaniljekagen let og luftig.
Den er super let at lave, og er flot på kaffebordet. Det er en kage, der ikke praler, men bare smager rigtig godt – en toscakage er en ægte hverdags-luksus-kage. Jeg har også brugt den som en del af et kage tapasbord, netop fordi jeg synes den smager rigtig godt, og tilmed er flot.
Lav den i en form på ca. 30×35 cm. Jeg har også prøvet en anden form, der er ca. 25×38 cm, og det gik også fint 🙂
Hvis du er vild med nemme kager med sprød top, kan jeg også anbefale den gode drømmekage eller den du ved nok, chokoladekagen med kokostop 🙂
Toscakage med mandler og valnødder
Ingredienser
- 200 g smør
- 4 æg
- 250 g sukker
- 250 g hvedemel
- 1,5 tsk vaniljesukker (eller 1 tsk med top)
- 2 tsk bagepulver
- 25 g mælk
- 25 g fløde
- TOPPEN:
- 150 g smør
- 85 g sukker
- 1 dl lys sirup
- 40 g mel (ca. 3 spsk)
- 35 g mælk (ca 3 spsk)
- 150 g mandelflager (eller hakkede mandler)
- 50 g valnødder
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 175° alm. ovn
- Smelt smørret ved svag varme og lad det afkøle lidt
- Pisk æg og sukker til det er let og luftigt
- Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver sammen, og ved det forsigtigt op i æggesnapsen
- Bland mælk og fløde op i det lune smør, så det ikke er alt for varmt når det skal blandes
- Bland nu smørmassen op i æggeblandingen lidt ad gangen
- Kom bagepapir i en bageform ca. 30×35 cm, og fordel dejen
- Bag kagen 15-18 min. ved 175°
TOPPEN:
- Smelt smørret sammen med sirup, sukker, mel og mælk
- Hak valnødderne, og evt. mandler, hvis du bruger hele mandler
- Rør smørblanding og nødder sammen, og fordel det forsigtigt over den lune kage. Den vil falde en smule sammen.
- Bag kagen igen 15-20 minutter til den er flot gylden