Somme tider har man bare lyst til natchos, er det ikke rigtigt? Det havde vi også en dag, og vi havde jalapenos i drivhuset, så vi var ikke i tvivl om, at det skulle vi selvfølgelig have. Hvad gjorde vi så? Vi købte tortilla chips, cheddar ost, avokado, creme fraiche og tog så hjem. UDEN tomatsalsa 🙄
Nå, men vi havde ikke lige tiden til at køre igen, så jeg baksede noget sammen, der kunne ligne tomatsalsa. Det skulle jo bare nedenunder chipsene og ind i ovnen, tænkte jeg. Det viste sig så, at den var så god, at vi småspiste af den mens vi ventede på osten smeltede. Den er rigtig god, bare til tortilla chipsene, så den opskrift har vi brugt lige siden. Den bliver bedre af at stå på køl og trække lidt. Det er jo ikke altid vi har tid til det, så jeg må indrømme at vi nogle gange bruger den lige efter den er lavet.
Natchos er bare super lækkert sammen med denne tomatsalsa og guacamole, og begge dele kan anbefales i dipskålen fredag aften 😉 Har du i øvrigt prøvet at lave natchos med stegte kyllingestrimler, rød peber og jalapenos? Hvis du ikke har prøvet det endnu, så giv det en chance. Med kylling og grøntsager er det lige pludselig en hovedret 😉
Hvis du ikke kan lide din salsa helt så grov, kan du bruge en stavblender* nogle sekunder, så længe selve blenderdelen er af metal, ellers kan tomaten godt smitte af og give blenderen et lidt orange skær.
Tomatsalsa
Ingredienser
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk hakket løg
- 2 spsk hakket rødløg
- 1 tsk hakkede jalanenos
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk finthakket basilikum
- 0,5 tsk flagesalt
- 1 nip chilipulver eller chiliflager
- Friskkværnet peber
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Bland det hele sammen og smag til.
- Sæt blandingen på køl indtil brug, helst 30 minutter, så det kan nå at trække.