Det er måske en lidt voldsom overskrift, men jeg synes virkelig den er genial, den her opskrift på den bedste guacamole. Nem at lave, og jeg skal kun huske på avokado og creme fraiche, når jeg er nede og handle. Det værste jeg ved er, når jeg skal igennem hele supermarkedet for at finde alle mulige eksotiske ingredienser, de måske ikke engang har i det lokale supermarked.
Avocado kan være svær at finde moden, du kan tjekke det ved at give dem et lille klem. Altså ikke mase på den, kun et let tryk. Hvis du kan mærke at den er hård, er den ikke moden, men hvis den giver lidt efter, er den moden og klar til brug. Den må selvfølgelig ikke være super blød, så er den overmoden. Det kræver lige nogle forsøg første gang, indtil man lærer hvordan den helt rigtige avocado føles. Man kan købe avocado i net eller for-modnet. Jeg køber i net, hvis jeg kan mærke, nogle af dem er modne. Resten af nettet får så lov til modne videre herhjemme.
Jeg plejer at bruge 18% creme fraiche, den er dejlig cremet og fast i konsistensen. Hvis du tænker på fedtprocenter til daglig, kan du også bruge en 9% variant, men konsistensen bliver nok lidt tyndere.
Du kan bruge guacamole til dip, enten alene med tortillachips, eller sammen med tomatsalsa til en lækker omgang natchos. Uanset hvad, er det altså bare den bedste guacamole, hvis du spørger mig ❤
Den bedste guacamole
Ingredienser
- 2 modne avocado
- 1 lille fed hvidløg
- 1,5 dl creme fraiche 18%
- 1,5 spsk finthakket rødløg
- Et nip chilipulver
- Salt og peber
- En smule citronsaft. Kan undlades, men så bliver guacamolen hurtigere brun
Sådan gør du
- Skær avocado i halve og fjern stenen.
- Brug en stor spiseske til at få avocadokødet ud, det er vigtigt at der ikke kommer skræl med.
- Mos kødet med en gaffel sammen med citronsaften, så det bliver godt blandet.
- Tilsæt creme fraiche, løg og krydderier og smag til.