Smørcreme med hvid chokolade smager simpelthen så fuglene synger, især sammen med bær som f.eks. hindbær eller skovbær. Den er virkelig lækker i konsistensen, og gør alt bagværk en tand bedre 😋
Hvis cremen er lidt for blød, så sæt den i køleskabet lidt, så er den lettere at arbejde med.
Jeg bruger pasteuriserede æggeblommer, mest fordi det er nemt, og fordi der er ikke hvider, der går til spilde. Du kan selvfølgelig godt bruge almindelige æg og tage hviderne fra, så længe æggene er salmonellafri i Danmark.
Jeg plejer at bruge den hvide chokolade fra Callebaut. Det er en belgisk chokolade, der smager fantastisk. Jeg har den i form af chokoladeknapper, så det er let at veje af, hvis jeg skal bruge en mindre portion.
På billedet har jeg pyntet med lidt krymmel. Jeg har brugt en fra dr. Oetker, der hedder Queen Mix, det er en sammensætning af guld kroner og krymmel/kugler i sart blå, grøn, lyserød og lilla. Her har jeg bare sorteret guldkronerne fra 🙂 Jeg har en svaghed for de typer af krymmel, der kan spises uden at tænderne knækker, og der er dem fra dr. Oetker altså gode. Nogle af dem er også tilsat smag, som f.eks. solbær eller lakrids, også et stort hit.
Brug smørcreme med hvid chokolade i en sprøjtepose med tyl, eller bare til at smøre på en kage eller muffin, med eller uden krymmel. Prøv også cream cheese frosting, der er god til de fleste kager. Den brugte jeg til f.eks. græskarkagen og juletræet ❤
Smørcreme med hvid chokolade
Ingredienser
- 200 g hvid chokolade
- 100 g fast smør, gerne usaltet
- 4 past. æggeblommer
- 60 g flormelis
Sådan gør du
- Smelt chokoladen over vandbad (eller i mikrobølgeovnen, hvis du er vant til at bruge den istedet).
- Blødgør smørret og bland det i den smeltede chokolade.
- I en anden skål røres blommer og flormelis sammen med en gaffel eller ske.
- Rør de to blandinger sammen og cremen er klar til brug.