En nem og sund snack, når man lige trænger til noget lækkert. Brug dem i madpakken eller tag en håndfuld med på arbejde, i bilen eller hvor du ellers typisk trænger til en snack, så undgår du (måske) fælderne ved bageren, i kiosken på tankstationen eller lignende, hvor man ellers let kan falde i 🙂
De er også gode i en salat, til en god film med et glas kølig hvidvin, eller på tapasbordet, måske sammen med de honningmarinerede nødder.
Og de her saltmandler er virkelig nemme at lave, og kan holde sig i lang tid, medmindre du spiser dem hurtigt selvfølgelig. Her gemmer jeg dem, så de ikke er naturligt synlige, ellers kan jeg ikke lade dem være. Det gælder også for den mere søde variant, de brændte mandler 🙂
Saltmandler
Ingredienser
- 200 g mandler
- 4 spsk havsalt
- 3 dl kogende vand
Sådan gør du
- Opløs saltet i vandet.
- Læg mandlerne i blød i saltvandet ca. 20 min. Gerne med et viskestykke henover, så vandet ikke fordamper så let.
- Hæld vandet fra og læg mandler i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem i ca. 22 min. ved 150° alm. ovn til de er dejlig sprøde.
- Lad dem køle ned inden de kommer i glas eller dåse.