Luftige og lækre, og hurtige at lave. Med masser af fibre 😎 Lyder det for godt til at være sandt? Den er go’ nok, de her pølsebrød er så gode, at selv mindstemanden guffer dem i sig, og han er ellers mest til hvidt brød 😉
Der bliver ca. 12 store pølsebrød ud af portionen. Hvis du gerne vil have dem lidt mindre, så del portionen i 14 brød. De skal så måske have lidt kortere tid i ovnen.
Det er ellers ikke så tit, vi får pølser her i huset. Jeg har endnu ikke kastet mig over at lave dem selv, selvom jeg gerne ville. Jeg har endda maskinen* til det, så jeg har reelt ingen undskyldninger… Jeg er nok bare mest til bagværk, så brød, pølsehorn mv. laver jeg selv, så må jeg (indtil videre) købe pølserne.
Har du mod på at lave pølser selv, så du kan kontrollere ingredienserne i dem? Så viser Ankarsrum* lige her, hvordan det virker 🤗. Der fås forskellige størrelser på “pølsehornet”, så bare rolig, den kan lave dem tyndere end medister, som hun viser her 🤣
Hvis du er interesseret i at se, hvad Ankarsrum ellers kan, kan du finde flere videoer her 😊. Jeg bruger guiden hver gang, jeg skal bruge en funktion, jeg ikke har brugt længe, så jeg samler delene rigtigt 😂
Tilbage til opskriften 😊
Hvis du ikke skal bruge dem med det samme, kan du tage dem ud af ovnen, mens de stadig er lysebrune. Så kan du varme dem 2-3 min. på grill eller i ovn, når de skal bruges. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.
De kan fryses, som så meget andet brød kan. Og så smager de også godt med en klat smør på, hvis du trænger til en snack 😆
Pølsebrød
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl vand, lillefingervarmt
- 50 g sukker
- 10 g salt
- 50 g smør
- 2 dl mælk
- 2 æg, sammenpiskede
- 600 g hvedemel
- 200 g fuldkorns hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gær i vandet.
- Tilsæt sukker, salt og ca. det halve mel.
- I en anden skål eller gryde: Smelt smørret, bland mælk i og til sidst de sammenpiskede æg.
- Hæld mælkeblandingen op i gærmassen, og bland godt.
- Tilsæt det sidste mel og ælt godt igennem.
- Lad dejen hæve tildækket ca. 20 minutter.
- Form 12 brød á ca. 114 g. og placer med så meget afstand som muligt.
- Lad dem efterhæve tildækket ca. 30 min.
- Bages ca. 13-14 minutter til de er gyldne, evt. lidt længere, hvis de skal serveres med det samme.
- Lad dem afkøle på rist, hvis de ikke skal serveres med det samme, og varm dem i ovn eller på gril 2-3 min. inden servering.