BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Pølsebrød med fuldkorn

Skrevet af Bente Bager
Pølsebrød
indeholder reklamelinks

Luftige og lækre, og hurtige at lave. Med masser af fibre 😎 Lyder det for godt til at være sandt? Den er go’ nok, de her pølsebrød er så gode, at selv mindstemanden guffer dem i sig, og han er ellers mest til hvidt brød 😉

Der bliver ca. 12 store pølsebrød ud af portionen. Hvis du gerne vil have dem lidt mindre, så del portionen i 14 brød. De skal så måske have lidt kortere tid i ovnen.

Det er ellers ikke så tit, vi får pølser her i huset. Jeg har endnu ikke kastet mig over at lave dem selv, selvom jeg gerne ville. Jeg har endda maskinen* til det, så jeg har reelt ingen undskyldninger… Jeg er nok bare mest til bagværk, så brød, pølsehorn mv. laver jeg selv, så må jeg (indtil videre) købe pølserne.

Har du mod på at lave pølser selv, så du kan kontrollere ingredienserne i dem? Så viser Ankarsrum* lige her, hvordan det virker 🤗. Der fås forskellige størrelser på “pølsehornet”, så bare rolig, den kan lave dem tyndere end medister, som hun viser her 🤣

Ankarsrum Assistent: Sådan laver du pølser

Hvis du er interesseret i at se, hvad Ankarsrum ellers kan, kan du finde flere videoer her 😊. Jeg bruger guiden hver gang, jeg skal bruge en funktion, jeg ikke har brugt længe, så jeg samler delene rigtigt 😂

Tilbage til opskriften 😊

Hvis du ikke skal bruge dem med det samme, kan du tage dem ud af ovnen, mens de stadig er lysebrune. Så kan du varme dem 2-3 min. på grill eller i ovn, når de skal bruges. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.

De kan fryses, som så meget andet brød kan. Og så smager de også godt med en klat smør på, hvis du trænger til en snack 😆

Pølsebrød

Antal portioner 12 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl vand, lillefingervarmt
  • 50 g sukker
  • 10 g salt
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 2 æg, sammenpiskede
  • 600 g hvedemel
  • 200 g fuldkorns hvedemel

Sådan gør du

  1. Opløs gær i vandet.
  2. Tilsæt sukker, salt og ca. det halve mel.
  3. I en anden skål eller gryde: Smelt smørret, bland mælk i og til sidst de sammenpiskede æg.
  4. Hæld mælkeblandingen op i gærmassen, og bland godt.
  5. Tilsæt det sidste mel og ælt godt igennem.
  6. Lad dejen hæve tildækket ca. 20 minutter.
  7. Form 12 brød á ca. 114 g. og placer med så meget afstand som muligt.
    Pølsebrød ubagte
  8. Lad dem efterhæve tildækket ca. 30 min.
  9. Bages ca. 13-14 minutter til de er gyldne, evt. lidt længere, hvis de skal serveres med det samme.
  10. Lad dem afkøle på rist, hvis de ikke skal serveres med det samme, og varm dem i ovn eller på gril 2-3 min. inden servering.
Del296Pin67
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Hverdagsrösti

Hverdagsrösti

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR