Jeg bruger gerne en bund af brownie til mine kager, hvis de skal være lækre, og ikke alt for høje. De kan pyntes med alt muligt, men min foretrukne er nok en form for bærmousse. Det ER altså bare lækkert, og det tager ikke så lang tid at pynte, hvis man bruger forme, der er lagt i fryseren. Så skal de bare “poppes” ud og løftes op på kagen med en spatel eller kniv.
Her har jeg brugt hindbær og skovbær mousse, frosset ned i halvkugleforme, og pyntet med friske bær og rød skovsyre. Nogle gange skal der ikke så meget til, og det smager forrygende.
Herunder er opskriften på den mousse, jeg har brugt til “bomberne”, man kan udskifte bærrene med det man har lyst til/har på lager, f.eks. hindbær, brombær, skovbær eller jordbær. Nogle gange laver jeg også et mix, hvis jeg har nogle små rester af frosne bær. Hvis der er noget mousse tilovers, plejer jeg at fordele det i dessertglas, sætte på køl, og så har man en skøn lille hapser/dessert til familien. Når jeg bruger hindbær plejer jeg at si blandingen, så jeg ikke får kernene med, men det er en smagssag.
Citronen bruger jeg ikke hver gang. Da min bror ikke kan tåle citrus, udelader jeg altid citron hvor jeg kan, hvis han kommer til kaffe, til gengæld gemmer jeg ikke til flere dage, når jeg ikke har den konserverende effekt fra citronen. Det plejer heller ikke at være et problem, hvis der ikke bliver spist op, kommer kagen typisk i fryseren til en anden gang, hvor jeg trænger til noget til kaffen 🙂
Mousse med bær
Ingredienser
- 6 blade husblas
- 500 g bær
- Saft fra 1 citron
- 200 g flormelis
- Korn fra 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
- 5 dl piskefløde
Sådan gør du
1. Læg husblas i blød i koldt vand, ca. 10 min.
2. Skær bær i mindre stykker og pisk sammen med citronsaft, flormelis og vaniljekorn.
3. Pisk fløden, så den er klar
4. Smelt husblas over vandbad. Lad den køle en smule af og rør den i bærmassen.
5. Vend til sidst fløden i, og sæt moussen på køl til den er stiv nok til at smøre på kage, eller put den i forme til fryseren