BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Mousse med bær

Skrevet af Bente Bager
Bærmousse anrettet på brownie

Jeg bruger gerne en bund af brownie til mine kager, hvis de skal være lækre, og ikke alt for høje. De kan pyntes med alt muligt, men min foretrukne er nok en form for bærmousse. Det ER altså bare lækkert, og det tager ikke så lang tid at pynte, hvis man bruger forme, der er lagt i fryseren. Så skal de bare “poppes” ud og løftes op på kagen med en spatel eller kniv.

Her har jeg brugt hindbær og skovbær mousse, frosset ned i halvkugleforme, og pyntet med friske bær og rød skovsyre. Nogle gange skal der ikke så meget til, og det smager forrygende.

Herunder er opskriften på den mousse, jeg har brugt til “bomberne”, man kan udskifte bærrene med det man har lyst til/har på lager, f.eks. hindbær, brombær, skovbær eller jordbær. Nogle gange laver jeg også et mix, hvis jeg har nogle små rester af frosne bær. Hvis der er noget mousse tilovers, plejer jeg at fordele det i dessertglas, sætte på køl, og så har man en skøn lille hapser/dessert til familien. Når jeg bruger hindbær plejer jeg at si blandingen, så jeg ikke får kernene med, men det er en smagssag.

Citronen bruger jeg ikke hver gang. Da min bror ikke kan tåle citrus, udelader jeg altid citron hvor jeg kan, hvis han kommer til kaffe, til gengæld gemmer jeg ikke til flere dage, når jeg ikke har den konserverende effekt fra citronen. Det plejer heller ikke at være et problem, hvis der ikke bliver spist op, kommer kagen typisk i fryseren til en anden gang, hvor jeg trænger til noget til kaffen 🙂

Mousse med bær

Ingredienser

  • 6 blade husblas
  • 500 g bær
  • Saft fra 1 citron
  • 200 g flormelis
  • Korn fra 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
  • 5 dl piskefløde

Sådan gør du

1. Læg husblas i blød i koldt vand, ca. 10 min.

2. Skær bær i mindre stykker og pisk sammen med citronsaft, flormelis og vaniljekorn. 

3. Pisk fløden, så den er klar

4. Smelt husblas over vandbad. Lad den køle en smule af og rør den i bærmassen.

5. Vend til sidst fløden i, og sæt moussen på køl til den er stiv nok til at smøre på kage, eller put den i forme til fryseren

Del296Pin70
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Black magic

Black Magic

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR