Den er nu god, sådan en Black Magic kage. Mørk og svampet med chokolade mousse ovenpå. Og så kan den pyntes i det uendelige. Her som talkage, da jeg blev nogle-og-fyrre (shhh), men jeg har også brugt den som kagemand. Eller kagekone var det godt nok, med lakridssnører som hår og Toffifee som øjne. Kjolen var et mønster af diverse chokolade og bær, den gik rent hjem. Den lavede jeg i 2 lag, da den skulle være til en del mennesker, det bestemmer man selv.
Nå, men tilbage til talkagen; Jeg havde lidt kobberglimmer tilbage fra kobberbryllupskagen, som jeg vendte nogle blåbær i, og så fandt jeg nogle jordbær, hindbær, røde lakridskugler, kirsebær og nogle guldflager, og så i gang.
Selve kagen bliver faktisk bedst af at blive lavet 1-2 dage før, pyntet med mousse og så på køl. På dagen skal man så bare pynte med det sidste; bær, chokolade eller hvad man kan finde på. Her ses kagen skåret ud i tal, og sprøjtet med mousse, klar til køl.
Dagen efter pyntes med de sidste detaljer. Herunder også nogle blåbær med glimmer 🙂
Hvis du i stedet for en talkage pynter en hel bradepande, og vil du pynte med rosetter mv, så vil jeg klart anbefale at lave lidt mere mousse. Jeg plejer at gange med 1,5, så passer det. Jeg har skrevet det i parentes i opskriften ❤
Leder du efter en chokoladekage med mere “bid” i, så kan den gode brownie også anbefales med pynt 😉
Black Magic
Ingredienser
- KAGEN:
- 4,5 dl hvedemel
- 2 dl kakao
- 5 dl sukker
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 2,5 dl stærk kaffe, afkølet
- 2,5 dl mælk
- 1,25 dl smagsneutral olie
- CHOKOLADEMOUSSE:
- 5 dl piskefløde (7,5 dl)
- 2 dl sukker (3 dl)
- 1 dl kakao (1,5 dl)
- 1 tsk vaniljesukker (1,5 tsk)
Sådan gør du
KAGEN:
1. Sigt de tørre ingredienser sammen.
2. Bland resten af ingredienserne i og pisk i flere minutter, gerne med elpisker (dejen er tynd).
3. Læg bagepapir i bunden af en stor bradepande og hæld dejen i.
4. Bag kagen i 175 g forvarmet ovn i ca. 30-40 min. Stik i den med en gaffel eller lign. efter ca. 30 minutter. Når der ikke hænger noget dej fast på gaflen, er den færdig.
5. Frigør siderne fra bradepanden, så kan kagen flyttes over på en rist til afkøling.
6. Hvis kagen skal skæres i form, gøres det efter afkøling.
CHOKOLADEMOUSSE:
1. Pisk det hele sammen til en mousse.
2. Når kagen er afkølet helt, pyntes med mousse. Enten med en ske eller med sprøjtepose.