De er lyse, luftige, og tilmed veganske, de her boller. Jeg er ikke selv vegetar eller veganer, men da jeg sommetider får besøg af nogle, er det rart at have en go-to bolleopskrift, der ikke har mælk, smør eller æg som ingredienser.
De er ret simple egentlig, men super gode og med masser af luft. Hvis de skal smage af lidt mere, kan du komme lidt kardemomme i, rosiner eller hakket chokolade.
Det er heldigvis blevet noget lettere at få veganere på besøg. Der findes stort set et alternativ til alt efterhånden. Der findes vegansk smør, mælk, chokolade og meget andet, så det er ikke et stort problem at bage længere. Dog skal man lige tænke sig om, det var ved at gå galt, da jeg skulle portionsanrette en gammeldags æblekage. Der er jo en del æggehvider i makroner, så jeg lavede derfor en anden rasp til 2 af anretningerne, med lidt hakkede mandler, sukker og rasp.
Hvis du vil pensle med noget andet, er der her 10 forskellige forslag, hvor du kan se forskellen, dog er ikke alle veganske ❤
Luftige og veganske boller
Ingredienser
- 100 g gær (2 pakker)
- 6 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 2 dl olie
- 3,75 dl vand
- 700-750 g hvedemel
- Afkølet kaffe til pensling
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en skål, og drys salt og sukker henover.
- Rør rundt til gæren bliver flydende og tilsæt resten af ingredienserne
- Ælt dejen 10 min på røremaskine og tilsæt evt. mere mel
- Lad dejen hæve overdækket 30 min.
- Form bollerne, læg dem på bagepapir, og lad dem efterhæve overdækket 30 min.
- Pensl med afkølet kaffe og bag bollerne 11-13 min. ved 220° alm. ovn.
TIP: Tilsæt evt. lidt kardemomme, rosiner eller hakket chokolade