Da jeg var barn var koldskål æggeblommer, sukker og kærnemælk. Måske lidt vaniljesukker, men ellers ikke det vilde. Der var typisk kammerjunkere til, og måske nogle hjemmedyrkede jordbær, hvis man var heldig.
Siden er jeg stødt på denne sammensætning. Den er tykkere i konsistensen fordi der er både tykmælk og fløde i, og helt igennem fantastisk med friske jordbær og kammerjunkere.
Nogle gange laver jeg dobbelt portion, selvom vi kun er 4 personer. Så er der til lækker morgenmad eller snacks i sommervarmen dagen efter. Hvis jeg ikke laver dobbelt portion, bruger jeg resten af tykmælken til enten chokolade muffins eller kartoffelsalat 🙂
Koldskål
Print opskriftIngredienser
- 4 æggeblommer
- 0,75 dl sukker
- 1 lille vaniljestang eller 1/2 stor
- 5 dl kærnemælk
- 5 dl tykmælk
- 1 dl piskefløde
Sådan gør du
- Pisk fløden til den danner bløde toppe. hvis den er for stiv, er den svær at blande i.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og fordel dem i lidt af sukkeret.
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en helt hvid æggesnaps.
- Tilsæt tykmælk og kærnemælk under omrøring.
- Vend fløden i til sidst.
- Sæt på køl til servering.