BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Fuldkornsflutes

Skrevet af Bente Bager
Grove flutes

Hjemmelavede flutes, hvorfor er det nu nødvendigt? Det er det da heller ikke, men hvis du har tiden, og gerne vil undgå diverse E-numre, så prøv dem her. Og så er det jo kun hævetiden, der tager tid, ikke selve arbejdet. Hvis du skal bruge dem som tilbehør om aftenen, skal du bare sætte det igang om morgenen for at nå det, hvis det skal bruges til frokost, så lad fordejen hæve i køleskabet natten over, så er der kun den sidste dej og få timers hævetid tilbage. Ret smart, for det tager altså mere end 9 timer før man kan tage de nybagte flutes ud af ovnen.

Fordejen ælter jeg bare sammen i en skål/i hånden. Dejen er ikke så stor, så det synes jeg er lettest, selvom den er lidt klistret. Brøddejen laver jeg i røremaskinen, og fordi der er brugt alm. hvedemel til fordejen, men fuldkorns hvedemel til brøddejen, er det let at se når det er blandet helt. Der er overraskende meget forskel på farven på de 2 typer mel. Du kan sikkert også bruge en anden type mel, måske alm. hvedemel blandet med lidt rugmel, grahamsmel eller andet. Det vil jeg eksperimentere med en anden dag.

Hvis du som mig tænker “hvad skal jeg gøre med de sidste 40 g gær?”, så fortvivl ikke. Du kan lave en brunsviger af de sidste 40 g, så er der også lidt til kaffen, og du har lidt at lave mens dejen er sat til hævning 🙂

Nogle bruger bagesten af stål når de laver flutes for at få en endnu mere sprød skorpe, det er en smagssag. Hvis du gerne vil prøve det, finder du det her (reklamelink) ❤

Fuldkornsflute krumme

Fuldkornsflutes

Antal portioner 4 stk
Tilberedelsestid: ca. 20 min minutter

Ingredienser

  • FORDEJ:
  • 10 g frisk gær
  • 250 g hvedemel
  • 5 g salt
  • 175 g vand
  • BRØDDEJ:
  • 550 g fuldkornshvedemel
  • 10 g salt
  • 350 g vand

Sådan gør du

Fordej:

  1. Bland gæren med vand og lad den stå ca. 15 min.
  2. Tilsæt mel og salt og ælt det igennem.
  3. Sæt fordejen til hævning med klæde over ved stuetemperatur i 6 timer eller natten over i køleskabet.

Brøddej:

  1. Ælt det hele sammen med fordejen, så det er ensartet. Nu er dejen ikke så klistret længere.
  2. Form til en kugle og sæt til hævning ved stuetemperatur med klæde over i 1,5 time.
  3. Del kuglen i 4 dele og form til aflange baguetter.
  4. Rul dem i lidt mel og læg på en smurt bageplade. Lad dem hæve med klæde over i 1 time.
  5. Rids dem med en skarp kniv og bag i 230° forvarmet ovn ca. 20-25 min. Hold øje med dem efter 20 min., så de ikke får hverken for lidt eller for meget.
Del296Pin68
Reklamelink ❤
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Brunsviger

Brunsviger

Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

  • Sjovt chokoladekursus hos super dygtige @annettedrastrup i dag 🍫 
Der er helt klart plads til forbedring, så jeg må hellere gå i gang med at øve 🤭😜
  • Mindes svigermor med korenderkager ✨❤️🎄
  • Overraskende let at lave, sådan en hjernekage, har du prøvet at lave en?
 👻🎃
  • Jeg er kæmpe fan af børnenes kunstværker ❤️
Her er det teenageren med kusiner, der har været i gang, gæt et tema 😜
Et sjovt projekt, de alle kunne samles om 🥰
  • Når teenageren er i køkkenet, bliver det altid godt ❤️
  • Perfekt uperfekt ❤️ 
Denne gang med #manitoba for ekstra højt proteinindhold, og masser af luft 😍
  • Der øves 😅
Selvfølgelig er det ikke så smukt som det @_beansterbaker laver, men når det kun er mit 2. brød, så jeg tror det er ok ☺️ 
Nu skal det bare køle ned, så er der lækkert brød 🤗
God påske 🐣
  • Faldt over nogle super lækre jordbær i dag, en fuldstændig undervurderet aftensnack 🍓😍❤️
  • Gad vide om sådan en omgang surdejspandekager kan få teenageren op 🤔😂

Reklamelinks ❤

Reklamelink ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

juletræskage

Juletræskage

Luftige-og-veganske-boller

Luftige og veganske boller

gammeldags æblekage - bentebager.dk

Gammeldags æblekage med makroner

vegansk brownie

Vegansk brownie

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

amerikanske cookies boller brownie brun farin brød cheese chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag glasur glutenfri gær havregryn hvedebolle jul kaffe kage kanel kokos kokosmel krymmel mandler marcipan mel mousse muffins mælk nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sukker sølvkugler uden mælk vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR