BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Fudge konfektstykker

Skrevet af Bente Bager
Fudge konfektstykker
indeholder reklamelinks

Så er det snart jul, og så skal der laves fudge konfektstykker. Jeg bruger denne opskrift som standard, og så er det forskelligt, hvad jeg kommer i af knas, nødder mv. Hvis du ikke er så meget til marcipan f.eks., men stadig gerne vil have konfekt, er denne opskrift perfekt.

Det er SÅ nemt at lave, og smager fantastisk. Jeg bruger en mikrobølgeovn, men jeg er sikker på, du også kan lave det i en gryde*, evt. over vandbad*. Så er du sikker på, det ikke brænder på.

Brug en rigtig god chokolade, for det er det, der bærer opskriften. Jeg bruger selv den belgiske chokolade Callebaut lys nr. 823, men andre chokolader er sikkert også gode. Bare det ikke er den billigste kogechokolade du bruger 😆

Det kan være en smule klistret at skære ud, men lidt flormelis i bund og på sider klarer det, så du ikke får fedtede fingre af at tage et stykke 😄

Fudge er også sjovt at lave med børnene. De kan være med til at røre det sammen, fylde i formen, og pynte med forskellige ting. Måske er krymmel et hit? Eller glimmer? Her laver vi ca. halvt af hver. Jeg pynter den ene halvdel, og børnene den anden. Nogle krymmeltyper giver lidt ekstra smag. F.eks. krymmel med solbærsmag.

Har du prøvet de lækre, brændte mandler? Hvis ikke, kan de altså anbefales. Det er også en hurtig lige værtindegave, hvis du har et fint glas.

Fudge konfektstykker

Ingredienser

  • 325 g god, lys chokolade (mælkechokolade)
  • 1 ds kondenseret mælk (ca. 400 ml)
  • 60 g fast smør
  • PYNT:
  • 25 g usaltede pistaciekerner
  • frysetørrede hindbærdrys
  • Flormelis til bund og sider af det færdige konfekt

Sådan gør du

  1. Find en firkantet form eller fad. Maximum 20×30 cm, gerne mindre.
  2. Klip 2 stykker bagepapir til, så det danner et kryds, så bliver hjørnerne mest skarpe. Fór formen med det, se herunder. Det er en god ide at det er lidt længere i siderne, det kan bruges til “håndtag”, når det skal op af formen igen.
    Bagepapir i fadBagepapir i fad
  3. Brug lidt bagespray eller smør let med smeltet smør.
  4. Hak chokoladen groft, medmindre det er chokoladeknapper.
  5. Kom chokolade, kondenseret mælk og smør i en skål egnet til microbølgeovnen.
    Fudge konfektstykker inden smeltning
  6. Kom i microovnen 30 sekunder.
  7. Rør godt rundt, og giv det 20 sekunder mere, derefter kun 10 sekunder ad gangen. Rør indimellem, når alt er smeltet sammen, hældes massen i formen. Glat lidt ud, så højden er ca. den samme.
    Fudge konfektstykker uden pynt
  8. Kom pynt på, og pres det lidt ned i massen, så det sidder fast. Lav f.eks. flere forskellige varianter af pynt, måske kan børnene pynte også som herunder.
    Fudge konfektstykker med pynt
  9. Sæt på køl i mindst 2 timer og skær ud i mundrette stykker. Dæk siderne og bunden med lidt flormelis, hvis du synes, det klistrer for meget. Det er lettest at sigte lidt flormelis ud på en tallerken og “duppe” stykkerne på. Det overskydende kan børstes af.
    Fudge konfektstykker
Del296Pin69
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
DIY triple chocolate cookies

DIY triple chocolate cookies

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR