BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Den du ved nok

Chokoladekage med kokosglasur

Skrevet af Bente Bager
Den du ved nok kage, mørk drømmekage med kakao-kokos topping

Den mørke drømmekage hitter altid, om det er til søndagskaffen eller fødselsdagen, og den er SÅ nem at lave, fordi det jo bare er en chokoladekage med kokos/kaffe glasur.

Denne her smuldrer ikke på samme måde som så mange andre, jeg har prøvet. Jeg brugte en rest ymer jeg havde tilbage, da jeg lavede kartoffelsalat i aftes, men jeg har tidligere lavet den med kærnemælk, og det gik rigtig fint. Da brugte jeg dog kun 2 dl. Jeg tror bare det er vigtigt, det er et syrnet mælkeprodukt, og så 2-3 dl, alt efter hvor flydende det er.

Kagen skal hjælpes ud til kanten, og her kan det være en fordel at lave den lidt mindre på midten, så den ikke buler så meget op. Den kan også laves i en større form eller fad, så bliver den lavere. Husk at reducere bagetiden, hvis du vælger en større form.

Når jeg laver den i en bradepande, plejer jeg at gange med 1,5 og det plejer at passe. Tiden i ovnen er så omkring 20-25 min.

Kagen bliver også kaldt mørk drømmekage. Hvis du mere er til almindelig drømmekage, kan du finde den her 🙂

Den du ved nok; chokoladekage med kokosglasur

Ingredienser

  • 75 g smør, blødgjort (se også glasur)
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 300 g mel
  • 60 g kakao (se også glasur)
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker (se også glasur)
  • 3 dl ymer (eller 2 dl kærnemælk)
  • GLASUR:
  • 75 g smør
  • 300 g flormelis
  • 65 g usødet kakao (ca. 6 spsk)
  • 6 tsk vaniljesukker
  • 1,25 dl varm, stærk kaffe
  • 200 g kokosmel

Sådan gør du

KAGEN:

  1. Rør smør og sukker godt sammen.
  2. Tilsæt æg og pisk godt, gerne med elpisker.
  3. Alle de tørre dele sigtes sammen og røres i æggemassen, skiftevis med ymeren.
  4. Hæld dejen i et smurt fad eller stor springform. Dejen er fast og skal hjælpes ud til kanten. Gerne lidt lavere midtpå, så den ikke hæver så meget op under bagningen.
    Den du ved nok rå dej inden udsmøringDen du ved nok rå dej i form
  5. Bages ved 180° varmluft eller 200° alm.ovn ca. 35-40 minutter. Kagen er gennembagt, når der ikke hænger dej ved, når du prikker på højeste sted med en forskærergaffel, strikkepind, grillspyd, eller hvad du nu plejer at bruge 🙂

GLASUR:

  1. Smelt smørret i en gryde ved lav varme.
  2. Sigt flormelis, kakao og vaniljesukker sammen og bland med smørret.
  3. Tilsæt noget af kaffen, ca 1 dl.
  4. Hæld kokosmelet i, og juster konsistensen med den sidste kaffe.
  5. Glasuren smøres hurtigt ud over den lune kage.
Del296Pin69
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR