En ananaskage er da sund, ikke? Eller- næsten i hvert fald. Hvis vi nu ser bort fra sukkeret, så er der jo frugt i… Uanset hvor (u)sund den er, er den en af mine ynglingskager. Nem at lave, smager skønt, og er frisk på en lidt syrlig måde. Lidt svært at forklare, men en ananas er jo både sød og sur 😀
Du kan sagtens pynte den, hvis du vil, evt. med andre frugter og bær, men et drys flormelis kan også gøre det, så er det nemt, når der kommer gæster til kaffen.
Hvis du generelt godt kan lide kager med frugt og ikke kun ananaskage, kan jeg også anbefale æblekagen eller pære crumble, de er også meget nemme at lave, og smager fantastisk 🙂
Ananaskage
Ingredienser
- 200 g smør
- 230 g sukker
- 3 æg
- 340 g ananasstykker fra dåse (afdryppet)
- 2 tsk vaniljesukker
- 230 g mel
- 1,5 tsk bagepulver
- Lidt smør til formen
- Ca. 1 spsk flormelis, til efter kagen er bagt
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 190° (ikke varmluft)
- Pisk smør og sukker godt, og pisk æggene i, ét ad gangen
- Skær evt. ananas i mindre stykker, og rør det forsigtigt sammen med sukkerblandingen
- Rør vaniljesukker i
- Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen
- Smør en lille bradepande, ca 25×37 cm, og fordel dejen i bradepanden
- Bag på næstnederste rille i ovnen 20-25 min. til der ikke hænger dej ved, når du stikker i den med et spyd eller lign.
- Sigt lidt flormelis henover, mens kagen stadig er varm, så karamelliserer det ovenpå