BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Æblekage

Skrevet af Bente Bager
Æblekage

Den her æblekage stammer fra min mors gamle opskriftssamling. Den samling af opskrifter må være mindst 30 år gammel, og der er altså noget guld imellem ❤ Det var også i denne guldsamling, at jeg fandt æbletærten med crumble, der også er god.

Jeg må indrømme jeg har opdateret opskriften lidt, også i sproget, så vi alle kan forstå det 🙂 Jeg synes også der tit er noget i de gamle opskrifter, der er underforstået. Hvis man er ny i at bage, kan man misforstå noget eller blive lidt forvirret, og det kan vi jo ikke have, her skal alle kunne være med. Også når der skal bages æblekage for første gang 😅

Kanelsukker har vi typisk på lager herhjemme. Jeg blander lidt ad gangen, som vores datter bruger ovenpå havregrød indimellem. Jeg blander ca. 1 tsk kanel i 50 g sukker, det er lidt smag og behag hvor kraftig en kanelsmag man kan lide.

Jeg er lidt spændt på, om min mor kan kende kagen. Vi skal ned og besøge mine forældre i dag, og da jeg lige skulle afprøve min nye maskine (reklamelink), lovede jeg at lave kage til kaffen.

Reklamelinks ❤

En lille opdatering: Mine forældre syntes æblekagen var rigtig fin, så den faldt i god jord. Der blev spist overraskende meget, og mon ikke resten gled ned til deres aftenskaffe 😉

Æblekage

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 2-3 store æbler
  • Ca. 50 g kanelsukker
  • Flormelis til pynt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180° alm. ovn
  2. Blødgør smørret og rør godt sammen med sukkeret.
  3. Tilsæt æggene, ét ad gangen, rør godt imellem.
  4. Sigt mel og bagepulver sammen og kom over i sukkermassen skiftevis med mælken.
  5. Rør det godt sammen til en ensartet masse.
  6. Skær æblerne i både og fjern kræmmerhusene.
  7. Skær nu ca. halvdelen af æblerne i tynde både. Brug de pæneste, da de er til pynten ovenpå kagen. Vend de tynde både i kanelsukkeret og læg til side.
  8. De resterende æbler skæres i mindre tern, så her kan du bruge de stykker, der ikke er så pæne. 
  9. Smør en form, ca 24 cm i diameter, og drys med mel, også op ad siderne. Hæld det overskydende mel ud, bank evt. lidt på formen, så det kun er den mel, der hænger fast i smørret, der er tilbage.
  10. Hæld halvdelen af dejen ud i formen og fordel i bunden forsigtigt. Pas på ikke at røre for meget rundt, så du får fat i melet i formen. 
  11. Fordel æbletern ud over dejen og drys lidt af den resterende kanelsukker ud over, ca. 3-4 tsk.
  12. Fordel resten af dejen udover ternene og læg de tynde både i et mønster. Jeg har her startet med at lægge 2 både overfor hinanden, på den ene og anden led, derefter en båd imellem dem, og igen imellem, så kunne jeg få en ens afstand mellem æblerne. Jeg prøvede at sortere lidt, så de mindste både blev brugt til midten. De miderste vendte jeg den anden vej, men man kan jo lave lige præcis det mønster, man har lyst til.
  13. Bag i forvarmet ovn ca. 45 min. Stik i midten af kagen med et spyd eller lign., når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.
  14. Tag den yderste ring af springformen og lad kagen køle godt ned. Den ser lidt kedelig ud nu, men det skal nok blive godt 🙂
    Æblekage
  15. Pensl æblestykkerne med en smule vand og sigt flormelis henover. Når æblerne er penslet inden, træder de frem, og så bliver kagen straks mere spændende at se på ❤
  16. Løft den forsigtigt over på et fad eller stor tallerken og server.
    Æblekage

Tips:
– Hvis kagen er for varm når man sigter flormelis henover, smelter det lidt. Hvis det sker, kan du bare gentage pensling med vand og sigte lidt mere flormelis henover.
– Server den som den er, eller sammen med flødeskum eller creme fraiche rørt med lidt vaniljesukker.

Del296Pin67
Reklamelink ❤
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Muffins med juletræer

Muffins med juletræer

Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

  • Sjovt chokoladekursus hos super dygtige @annettedrastrup i dag 🍫 
Der er helt klart plads til forbedring, så jeg må hellere gå i gang med at øve 🤭😜
  • Mindes svigermor med korenderkager ✨❤️🎄
  • Overraskende let at lave, sådan en hjernekage, har du prøvet at lave en?
 👻🎃
  • Jeg er kæmpe fan af børnenes kunstværker ❤️
Her er det teenageren med kusiner, der har været i gang, gæt et tema 😜
Et sjovt projekt, de alle kunne samles om 🥰
  • Når teenageren er i køkkenet, bliver det altid godt ❤️
  • Perfekt uperfekt ❤️ 
Denne gang med #manitoba for ekstra højt proteinindhold, og masser af luft 😍
  • Der øves 😅
Selvfølgelig er det ikke så smukt som det @_beansterbaker laver, men når det kun er mit 2. brød, så jeg tror det er ok ☺️ 
Nu skal det bare køle ned, så er der lækkert brød 🤗
God påske 🐣
  • Faldt over nogle super lækre jordbær i dag, en fuldstændig undervurderet aftensnack 🍓😍❤️
  • Gad vide om sådan en omgang surdejspandekager kan få teenageren op 🤔😂

Reklamelinks ❤

Reklamelink ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

juletræskage

Juletræskage

Luftige-og-veganske-boller

Luftige og veganske boller

gammeldags æblekage - bentebager.dk

Gammeldags æblekage med makroner

vegansk brownie

Vegansk brownie

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

amerikanske cookies boller brownie brun farin brød cheese chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag glasur glutenfri gær havregryn hvedebolle jul kaffe kage kanel kokos kokosmel krymmel mandler marcipan mel mousse muffins mælk nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sukker sølvkugler uden mælk vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR