BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Brændte mandler

Skrevet af Bente Bager
Brændte mandler

I december kan det være svært at modstå duften af brændte mandler fra gågadens boder, men det tager ingen tid at lave selv, og så er de tilmed bedre. Man kan tilføje lidt kanel eller lakridspulver, men jeg foretrækker dem natural.

Det er en god ide at have et stykke bagepapir liggende klar, til når mandlerne er færdige, så man ikke skal til at finde det frem midt i det hele. Man kan sikkert også bruge en gryde med tyk bund, men sådan en har jeg ikke, så jeg bruger altid en pande, den kan jeg styre, og mandlerne kan ligge i ét lag hele tiden.

Det er vigtigt at røre rundt i dem hele tiden, så mandler og sukker ikke brænder på, så ikke noget med at multitaske imens 🙂

Brændte mandler

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 200 g sukker
  • 3/4 dl vand (75 g)

Sådan gør du

  1. Kom det hele op i en pande og varm op ved middel/høj varme. Sukkeret bliver til en slags sirup, der bliver tykkere og tykkere, så det er meget vigtigt at røre hele tiden mens det bobler.
    Brændte mandler på pande
  2. Fortsæt med at røre indtil vandet i siruppen fordamper og det bliver til sukker igen. Det begynder at se sådan her ud:
    Brændte mandler sukker bliver tykt
  3. Når sukkeret begynder at smelte lidt, så skru lidt ned for varmen, så er det lettere at styre.
  4. Bliv ved med at røre/vende mandlerne mens sukkeret smelter og bliver lidt brunt. Det må ikke få for meget, så hænger det ikke ved mandlerne længere. Det er bedst at stoppe når noget er brunt, og noget stadig er lyst.
  5. Når de er færdige, så hæld dem over på noget, der kan tåle varmen, f.eks. en bageplade med bagepapir på. Mens de stadig er varme, skal de deles. Det gøres lettest med den paletkniv/ske du lige har brugt til at røre rundt med. Når de stadig er lune, kan man dele de sidste med fingrene, men hvis de når at køle helt ned, kan de ikke skilles ad længere.
  6. Lad dem køle ned enkeltvis og hæld i lufttæt beholder.

Del296Pin70
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Havregrynskugler med kokos

Havregrynskugler med kokos

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR