Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med blåbærkagen fra Lagkagehuset. Der er bare ikke lige en i nærheden af, hvor jeg bor, og så er jeg jo nødt til at forsøge selv, ikke 😉
Jeg har taget udgangspunkt i sandkagen, der også ligger her på bloggen, og som jeg synes har en lækker blødhed over sig. Lidt svært at forklare, men den er god i hvert fald 😀
Egentlig bare tilsat masser af blåbær og lidt chokolade. (Ja, ok, indrømmet, der skulle lige et par forsøg til før jeg synes, den var der, men sådan er det jo, når man prøver at ramme en bestemt smag og udtryk).
Blåbærkage á la lagkagehuset
Ingredienser
- KAGEN:
- 250 g smør
- 250 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 125 g hvedemel
- 125 g kartoffelmel
- 1/2 tsk bagepulver
- 400 g blåbær (husk også nogle til pynt)
- 200 g hvid chokolade
- PYNT:
- 100 g blåbær
- 50-100 g hvid chokolade
- Evt. lidt spiseligt glitterpulver
Sådan gør du
KAGEN:
- Rør smørret blødt (giv det evt. nogle få sekunder i mikrobølgeovnen, hvis det er nødvendigt)
- Sigt flormelis og vaniljesukker ned i det bløde smør og rør det godt sammen, til sukkeret ikke knaser mere.
- Rør æggene i, ét ad gangen.
- Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sigtes sammen og røres i lidt ad gangen.
- Smør en springform str. 22 cm rigtig godt, og hæld ca. det halve af dejen i. Fordel det godt
- Læg de skyllede blåbær (de 400 g) ind i midten af kagen
- Fordel det sidste af dejen henover
- Bræk chokoladen i mindre stykker og fordel henover kagen
- Sæt kagen i kold ovn og skru op på 175° alm. ovn. Bag kagen ca.1 time og 20 min. Tjek kagen efter ca. 1 time, ikke alle ovne er ens. Når du kan stikke i kagen med et spyd eller lign. uden at der hænger dej ved, er den færdig.
PYNT:
- Køl kagen ned og drys lidt flormelis henover. Hvis kagen stadig er lun, vil flormelis smelte, og ikke være synlig.
- Temperer lidt chokolade og bred ud på bagepapir i et tyndt lag
- Rul bagepapirer sammen og lad chokoladen størkne. Hvis der skal glimmer på blåbærrene, kan du gøre det imens
- Når chokoladen er helt størknet, kan du folde den ud, og du vil have afrundede chokoladespåner, der er pæne at pynte med
- Pynt lidt tilfældigt med chokolade og blåbær, of drys evt. lidt mere flormelis og glitter ud over ❤