Kender du det, at du bliver inviteret hen til en veninde, og gerne vil have en lille ting med? Man kan jo hurtigt lige lave et glas med DIY triple chocolate cookies. Det kan jo være lidt frustrerende, hvis man ikke kan nå at købe noget. Det er jo meget oppe i tiden, det her DIY, do it yourself, og jeg må indrømme, at jeg bliver da også rigtig glad, når venner kommer med en hjemmelavet ting. Det kan være en buket lavet af blomster fra haven eller småkager som disse. Et hit er også brændte mandler, så hvis du ikke lige har et glas der passer til de her cookies, kan det være en ide. Du finder opskriften på mandlerne her.
Hvis du gerne vil lave cookies uden at komme dem på glas først, så er fremgangsmåden en smule anderledes. Den finder du her. ❤
Brug gerne chokoladeknapper
Jeg har brugt Callebaut chokoladeknapper til glasset af flere årsager. Fordi jeg synes det er en mega god chokolade, og det bliver flottest hvis det er en gave. Hvis du bruger hakket chokolade er der også en risiko for at noget af “smulderet” forsvinder ned gennem lagene. Ja, og så har jeg gerne 2,5 kg stående af hver. Så er det let lige at bikse noget sammen. Måske ryger der en lille snack ned indimellem, det vil jeg ikke afvise, så det skal helst ikke stå for meget fremme 😂
De bliver i øvrigt ret store de her cookies, nu er du advaret 😆 De flyder en del ud på pladerne, så det er vigtigt, de bliver placeret med god afstand. Det er også derfor, jeg placerer 3 stk i øverste og nederste række, den midterste kun 2 stk. På den måde er der så meget som muligt afstand imellem dem. Det kan ellers være fristende at sætte 9 på hver plade, med så er der altså risiko for, de flyder ind i hinanden.
Sidst jeg lavede et glas, havde jeg smørret og ægget med, men det behøver man jo ikke. De fleste har smør og æg på lager. Jeg er ikke for god til at tage mit smør ud i god tid, hvis du har det på samme måde, så giv det fx. 20 sekunder i mikro’en. Det går fint 😜
Det er ikke sikkert, du kan få alt sukkeret med i første omgang, men det er ikke så vigtigt. Tag vaniljesukker, brug farin og det af rørsukkeret, du kan få op uden at tage chokoladeknapper med.
Pynt evt. med et fint bånd, hvis du har, og måske en lille kvist, gran gren eller andet pynt. Ideen er at bruge det du lige har.
Hvis du har lyst til at sætte et lille mærke ved, evt. Manilla, så kan du bruge denne vejledning. Skriv den ren eller print billedet herunder og lim på.
God fornøjelse ❤
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 35 g pistaciekerner, usaltede
- 50 g hasselnøddekerner
- 55 g hvid chokolade
- 55 g lys chokolade
- 55 g mørk chokolade
- 100 g rørsukker
- 125 g brun farin
- 3 tsk vaniljesukker
- 1 stk sylteglas str 0,75 liter
- SKAL BRUGES TIL BAGNINGEN:
- 125 g fast smør
- 1 æg
Sådan gør du
- Find glasset frem på 0,75 liter eller mere
- Vej mel, bagepulver og salt af i en skål og fyld i glasset med en spiseske. Brug evt. et stykke papir så siderne af glasset ikke bliver “støvede” af melet. Pres en smule ned eller bank glasset let i bordet
- Fordel nødder og pistaciekerner så man kan se dem rundt i kanten
- Vej de 3 slags chokoladeknapper af, og læg lagvis eller bland dem inden du lægger dem i
- Fordel rørsukkeret, noget af det vil falde ned mellem chokoladen
- Fordel brun farin og slut af med vaniljesukker
- Luk låget og bind et bånd omkring, der passer til årstiden, disse er lavet op til jul 😄
NÅR DE SKAL BAGES:
- Tænd ovnen på 170° varmluft
- Blødgør smør og pisk med de øverste lag sukker (du får ikke alt rørsukkeret med, men det er ikke så vigtigt)
- Pisk ægget i massen
- Rør resten af ingredienserne i. Rør kun lige til dejen er samlet
- Form 16 kugler og fordel på 2 bageplader. Det er vigtigt, der er god afstand, da de flyder meget ud
- Giv dem et lille tryk på midten og bag dem ca. 17-20 min. til de bliver gyldne. Byt evt. om på pladerne efter 10 min, hvis du bager pladerne samtidigt
- Lad dem køle helt ned på rist og opbevar dem i en lufttæt kagedåse ❤