BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Hverdagsrösti

Nem røsti til den travle hverdag

Skrevet af Bente Bager
Hverdagsrösti
indeholder reklamelinks

Kender du det, at du har lyst til rösti, og bare ikke orker at fumle med portionsanretninger mv? Sådan kan jeg godt have det indimellem, og så får vi hverdagsrösti istedet. Det er simpelthen bare samlet på fad og ind i ovnen, vupti, 30 minutter efter er det klart.

Rösti i den pandestegte form stammer oprindeligt fra Schweiz, hvor den blev brugt som morgenmad. Siden er den brugt som hovedret eller tilbehør, og varianterne er mange, både som pandestegt og ovnbagt. Med eller uden æg og revet ost, med rodfrugter eller kål, så længe hovedingrediensen er revne kartofler, kaldes det rösti.

Ja, eller røsti, som mange skriver det , og hvis jeg skal være helt ærlig, er det da også ofte, jeg skriver røsti med “ø”. Det er nu engang nemmere end at bruge specialtegn 😄

Det vigtigste er, at væden er presset godt ud af de revne kartofler. På den måde bliver det sprødt og lækkert. Jeg plejer at bruge mindst 2 viskestykker til det, for det første bliver drivvådt, når man presser lidt. Viskestykkerne skal naturligvis være helt rene og uden fnuller 😉 Husk at vaske dem samme dag, de kommer til at lugte grimt, hvis de ligger til dagen efter med kartoffelsaft på sig 😆

En anden ting, der gør det ekstra nemt, er en foodprocessor* eller tilsvarende, der hurtigt kan rive både kartofler og løg. Så er det jo ingen sag. Hvis du ikke har sådan en, så brug et helt almindeligt rivejern* 🤗 Hvis det kun er til 4 personer, er opgaven stadig overkommelig.

Da jeg blandede kartofler og løg med æg og krydderier, afprøvede jeg min nye maskine Mr.K*. Det gik fint, jeg brugte K-spaden, ved meget lav hastighed, og så slap jeg for at få fedtede fingre. Alternativt kan du bruge hænderne, eller en grydeske* af træ eller metal, for at være sikker på, det ikke knækker, hvis du tager for hårdt fat.

Du kan selvfølgelig bruge samme opskrift til at portionsanrette, hvis du har lyst. Så kan du placere dem i metalringe eller bare i klatter på bagepapir. Måske skal bagetiden justeres lidt, så hold øje med dem det sidste stykke tid.

Til retter, hvor du bruger rösti, kan jeg også anbefale at du prøver at lave disse ciabattaflutes ❤

Hverdagsrösti

Antal portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg bagekartofler (ca. 6 stk)
  • 2 løg
  • 2 æg
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • smør eller oliemargarine til formen

Sådan gør du

  1. Skræl kartofler og løg, og riv dem groft
  2. Læg blandingen på et tørt viskestykke og pres væden ud af kartoflerne. Når viskestykket er gennemvædet, skift da til et nyt for at få mere væde presset ud.
  3. Rør blandingen sammen med æg, salt og peber.
  4. Smør et fad på c.a 20×30 cm godt og fordel blandingen. Pres det lidt ned og jævn ud, så overfladen er lige.
  5. Bages ved 200° almindelig ovn ca. 30 minutter til overfladen er gylden, og en kødnål let kan gå igennem.

TIP: Kan portionsanrettes ved at fordele i metalforme eller formet i frihånd. Placer da på bagepapir med god afstand, og hold øje med dem, måske skal de have kortere tid i ovnen.

Del296Pin69
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Fuldkornsboller aka Mathiasboller

Fuldkornsboller

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR